مدرسان شریف ۹۳
سایت علمی دانشجویان ایران
دانـلـود مقـالات آی اس آی 
از تـمامـی پـایـگـاه های آنـلایــن، بـه سـادگـی!
یادبرگ موسسه پژوهش
در حال نمایش 1 تا 6 از مجموع 6
نمودار محبوبترین‌‌ها12پسندیده شده
  • 2 ارسال‌کننده sinsinate
  • 3 ارسال‌کننده sinsinate
  • 2 ارسال‌کننده sinsinate
  • 3 ارسال‌کننده sinsinate
  • 2 ارسال‌کننده sinsinate

تاپیک: انواع نشاسته و مشتقات

  1. Top | #1

    • مدیر تالارصنایع غذایی
    • تاریخ عضویت
      19-Dec-2010
    • رشته تحصیلی
      FSTE
    • مقطع تحصیلی
      کارشناسی ارشد
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      2,817
    • سپاس
      7,755
    • 6,681 تشکر در 2,360 پست
    • نوشته های وبلاگ
      31
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      3189

    موافقت انواع نشاسته و مشتقات

    نشاسته پلیمری از مولکول های گلوکز است که بر اساس منبع تولید آن (ذرت، گندم، سیب زمینی، برنج و تاپیوکا) در محصولات مختلف از پر مصرف ترین افزودنی ها می باشد. مهمترین منبع نشاسته ذرت می باشد که در صنایع مختلف نیز بیشترین کاربرد را دارد. با ایجاد برخی تغییرات فیزیکی و شیمیایی نشاسته های پریژل و مدیفیه حاصل میشود که باعث ایجاد خواصی متفاوت و منحصر به فرد در محصول میشوند.

    از دیگر مشتقات نشاسته تولیدی این مجموعه، گلوکز، دکستروز، مالتو دکسترین و... میباشد که بر اساس نشاسته ذرت و با کیفیتی بسیار بالا عرضه می گردد.
    CASSIATORA و T A H A پسندیده‌اند!


    استاد آقا میری
  2. 3 کاربر از sinsinate برای پست مفید تشکر نموده اند:


  3. Top | #2

    • مدیر تالارصنایع غذایی
    • تاریخ عضویت
      19-Dec-2010
    • رشته تحصیلی
      FSTE
    • مقطع تحصیلی
      کارشناسی ارشد
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      2,817
    • سپاس
      7,755
    • 6,681 تشکر در 2,360 پست
    • نوشته های وبلاگ
      31
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      3189

    پیش فرض پاسخ: انواع نشاسته و مشتقات

    نشاسته برنج
    نشاسته برنج نشاسته يكي از پرمصرف‌ترين مواد غذايي است كه در عين مصرف آن در رژيم‌هاي غذايي، كاربردهاي صنعتي بي‌شماري نيز دارد. نشاسته عمدتاً از گندم و ذرت استخراج مي‌گردد اما با توجه به اينكه 90 درصد وزن خشك برنج سفيد را نشاسته تشكيل مي‌دهد بايد به اين منبع غني نيز توجه كافي شود.
    با توجه به قيمت پايين برنج‌هاي پرمحصول و نامرغوب و قيمت بسيار كم خرده‌هاي غيرقابل مصرف آنها، توليد نشاسته برنج اقتصادي خواهد بود از سوي ديگر گرانول‌هاي نشاسته برنج بسيار كوچكتر از انواع مشابه در ساير غلات هستند و در نتيجه كاربردهاي خاص تكنولوژيكي دارند. همچنان كه در برخي كشورهاي دنيا توليد نشاسته برنج عملاً انجام مي‌گيرد. از جمله موارد خاصي كه نشاسته برنج با وجود هزينه بالاتر توليد آن نسبت به ساير نشاسته‌هاي ارزان‌تر ارجحيت دارد موارد زير مي‌باشد.
    1- توليد غذاي كودك از نشاسته برنج با آميلوز پايين (%20- 12) استفاده مي‌شود.
    2- توليد كاغذهاي مخصوص و مواد اوليه عكاسي
    3- ساخت مواد آرايشي
    كشورهاي آلمان، هلند، ايتاليا، بلژيك، مصر و سوريه از جمله توليدكنندگان نشاسته برنج به شمار مي‌روند. توليد نشاسته برنج در اروپا حدود 7000 تن در سال بوده است كه از 10000 تن خرده برنج بدست آمده است.
    مراحل توليد صنعتي نشاسته برنج در نمودار 1 آمده است براي استخراج نشاسته برنج بايد پروتئين را از دانه برنج جدا كرد. از آنجا كه 80 درصد پروتئين برنج محلول در قليا مي‌باشد از محلول هيدروكسيدسديم براي جداسازي بخش پروتئيني استفاده مي‌كنند. ساختمان كريستالي خاص گرانول‌هاي نشاسته در ايفاي نقش ژلاتينه شدن بسيار مؤثر مي‌باشد و فرآيند به نحوي طراحي گرديده است كه حداقل صدمات به ساختمان كريستالي گرانول‌هاي نشاسته وارد آيد. به همين جهت است كه فرآيند آسياب مرطوب و خيساندن دانه‌هاي برنج قبل از آسياب كردن پيش‌بيني شده است. دماي خيساندن از دماي اتاق تا 50 درجه سانتي‌گراد متفاوت است و 24 ساعت مي‌باشد. آسياب كردن ممكن است توسط آسياب چكشي، سنگي و يا غلطكي صورت گيرد كه در حضور هيدروكسيدسديم مي‌باشد.
    بازيافت پروتئين از پساب محلول سديم هيدروكسيد ارزش افزوده اقتصادي توليد نشاسته را بيشتر مي‌كند. براي اين كار از فرآيند‌هاي سانتريفوژ، خنثي‌سازي با اسيد تا ph ايزوالكتريك پروتئين (4/6= ph) فيلتر كردن و نهايتاً خشك كردن استفاده مي‌شود. پروتئين جدا شده عمدتاً به عنوان خوراك دام مصرف مي‌شود.
    خرده برنج سفيد
    خيساندن در سود 3/0 تا 5/0 درصد، 24 ساعت

    آسياب مرطوب دانه‌ هاي خيس خورده
    مخلوط كردن با سود
    24- 10 ساعت نگهداري سانتريفوژ و جداسازي نشاسته
    شستشو با آب

    سانتريفوژ
    خشك كردن نشاسته حاصل
    نشاسته برنج

    نشاسته برنج جایگزین مناسب چربی‌ها

    دانشمندان آمریکائی در تلاش هستند تا روش ارزان‌تر و بی‌ضررتری برای محیط‌زیست در جهت جداسازی نشاسته و پروتئین برنج فراهم آورند. نشاسته برنج که بسیار نرم است و طعمی خنثی دارد می‌تواند در طیف وسیعی از مواد غذائی به‌عنوان جانشین چربی یا قوام‌دهنده در سس‌ها و سوپ‌ها استفاده شود.


    گرانول های نشاسته برنج
    آخرین ویرایش توسط sinsinate در تاریخ 2012-May-03 انجام شده است
    * rahele* ،T A H A و kiyanmehr پسندیده‌اند!


  4. 6 کاربر از sinsinate برای پست مفید تشکر نموده اند:


  5. Top | #3

    • مدیر تالارصنایع غذایی
    • تاریخ عضویت
      19-Dec-2010
    • رشته تحصیلی
      FSTE
    • مقطع تحصیلی
      کارشناسی ارشد
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      2,817
    • سپاس
      7,755
    • 6,681 تشکر در 2,360 پست
    • نوشته های وبلاگ
      31
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      3189

    پیش فرض پاسخ: انواع نشاسته و مشتقات

    نشاسته ذرت معمولاً براي قوام دادن به سُس و سوپ به كار مي‌رود. در صورتي كه نشاسته ذرت را در مايعي حرارت بدهيم، آن مايع قوام مي‌يابد؛ اين خاصيت در مورد آرد گندم نيز صادق است اما قوام ناشي از نشاسته ذرت دو برابر بيشتر از آرد گندم مي‌باشد، البته اگر مايع ما ( مانند آب ليمو، آب سيب، آب آلبالو و غيره) ترش باشد، خاصيت قوام دهندگي نشاسته ذرت به نصف كاهش پيدا مي‌كند. خاصيت ديگر نشاسته ذرت اينست كه سُس تركيب شده با آن برخلاف آرد گندم تقريباً شفاف است . مواد غذايي موجود،‌در يك قاشق غذاخوري نشاسته ذرت به ترتيب زير است:
    29 كالري انرژي، 7 گرم كربوهيدرات و مقادير ناچيزي پروتئين، چربي ، سديم و پتاسيم.
    تولید نشاسته از ذرت:
    اصلی ترین روش تولید نشاسته از ذرت ، روش آسیاب خیس نام دارد.
    مراحل اصلی تولید نشاسته از ذرت:
    1.خیساندن ذرت در محیــط گوگــرد دار
    2.آسیاب ذرت برای جدا کـردن جرم
    3.آسیاب ذرت برای جدا کردن پوسته با سـبوس
    4.شستشو، آبگیری و خشک کــردن جرم
    5.شستشو ، آبگیری و خشــک کردن سـبوس
    6.جدا کردن گلوتن از نشاسته با سپراتور
    7.آبگــیری و خشک کـردن گــلـوتــن
    8.تغلیظ ، آبگیری و خشک کردن نشاسـته
    kiyanmehr و T A H A پسندیده‌اند!


  6. 4 کاربر از sinsinate برای پست مفید تشکر نموده اند:


  7. Top | #4

    • مدیر تالارصنایع غذایی
    • تاریخ عضویت
      19-Dec-2010
    • رشته تحصیلی
      FSTE
    • مقطع تحصیلی
      کارشناسی ارشد
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      2,817
    • سپاس
      7,755
    • 6,681 تشکر در 2,360 پست
    • نوشته های وبلاگ
      31
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      3189

    پیش فرض پاسخ: انواع نشاسته و مشتقات

    خط توليد نشاسته:

    ابتدا گندم در كارخانجات آرد به آرد مخصوص تهيه نشاسته (آرد 23%) تبديل ميشود. در بدو ورود آرد مورد آناليز آزمايشگاهي قرار گرفته و در صورت تاييد كليه فاكتورها مورد پذيرش قرار ميگيرد. آرد با آب به نسبت 1 به 10 در دستگاه خمير ساز مخلوط شده پس از گذراندن دوره خواب خمير در دستگاه مخصوص مورد شستشو قرار ميگيرد و دو محصول شيرابه نشاسته (مايع) و گلوتن(خمير) بدست مي آيد.

    شيرابه نشاسته پس از جداسازي ناخالصي هايش و گذراندن از دستگاه هاي مخصوص به شكل نشاسته كيكي در مي آيد. اين كيك هها پس از قطعه قطعه شدن بداخل خشك كن هاي ثابت به شكل شاخه هاي نشاسته در مي آيد كه در كارتن يا بسته هاي سلفوني بسته بندي و راهي بازار مصرف ميشوند.

    نوع پودر خوراكي و صنعتي نشاسته از عبور نشاسته از فلاش دراير بدست مي آيد.

    و اما خمير گلوتن وارد خشك كن فلاش دراير شده و به صورت پودر بسته بندي مي گردد.

    پر واضح است آزمايشات كنترل كيفيت در طول مدت توليد بر روي مواد اوليه حين فرآيند و محصول نهايي انجام ميگيرد تا محصول نهايي منطبق با استانداردهاي لازم باشد.

    مصارف نشاسته:

    1- در صنايع قنادي همچون تهيه بيسكويت شكلات گز و نيز تهيه انواع شيريني ها و كيك ها.

    2- در صنايع نانوايي براي تهيه نانهاي شيرين و نانهاي اروپايي(حجيم)

    3- در صنايع گوشتي مثل تهيه سوسيس كالباس همبرگر

    4- در صنايع نوشابه سازي

    5- در تهيه انواع سس هاي كچاپ و مايونز

    6- در صنايع داروسازي نشاسته بعنوان پركننده در انواع قرصها آمپولها و شربتها

    7- در تهيه خمير دندان به صورت خمير يا پودر و خمير ريش

    8- در تهيه مواد آرايشي مثل پودر و پنكك ها. نيز در تهيه صابونها و ساير مواد پاك كننده آرايشي

    9- در اسلحه سازي و صنايع نظامي ديناميت سازي و روكش سازي

    10- تهيه عطريات و استن به عنوان ماده شفاف كننده

    11- در تهيه مواد ضد بو و لوسيون ها و حلال ها

    12- در تهيه كاغذ چوب پنبه پنبه نسوز چسب و ساير مواد صحافي

    13- در صنعت باتري سازي ساخت قالب سراميك سازي و تركيبات ساخت ديگ هاي بخار

    14- در تهيه مواد پاك كننده و تميز كننده پوست خز و دباغي چرم

    15- در مقوا سازي و كارتن سازي كاغذ سمباده پوشش ورق كاغذ و كتاب و تهيه انواع مداد و گچهاي شمعي و مداد ابرو

    16- در تهيه ماكت و و سايل بهداشتي و آرايشي جراحي پلاستيك و مواد رنگي

    17- در صنايع نساجي گليم فرش موكت به عنوان آهار و پوليش

    18- در صننايع تينر سازي لاستيك سازي و محصولات لاستيكي

    19- در ساخت انواع حشره كش ها لاك الكل و مواد آتش بازي



    موارد استفاده گلوتن:

    از گلوتن به صورت فعال و غير فعال در صنايع غذايي مختلف استفاده ميشود:

    1- در صنايع گوشت از جمله توليد سوسيس كالباس و همبرگر

    2- در صنايع فرآورده هاي آردي مانند : نانهاي ر‍‍‍ژيمي كيك شيريني غذاي كودك و ماكاروني



    اثرات مثبت گلوتن:

    واكنش ها و اثرات مثبت گلوتن در خمير زياد است از يك طرف به خمير حالت كشساني و قابل انعطاف ميدهد اين پديده موجب ميشود كه بتوان خمير و فرآورده هاي مورد نظر از آن را به هر شكل دلخواه تبديل نمود. از طرف ديگر سبب مي شود تا گازهاي حاصل از تخمير يا ساير عوامل حجم دهنده بتواند به صورت حباب هاي يكنواخت و ريز در توده خمير پخش شده و به فرآورده حالت اسفنجي با ديواره حباب هاي نازك بدهد كه اين پديده در بالابردن كيفيت خوراكي قابليت جويده شدن و هضم فرآورده تاثير بسزايي دارد.
    http://www.issia.ir
    آخرین ویرایش توسط sinsinate در تاریخ 2012-May-23 انجام شده است
    kiyanmehr ،T A H A و * rahele* پسندیده‌اند!


  8. 5 کاربر از sinsinate برای پست مفید تشکر نموده اند:


  9. Top | #5

    • مدیر تالارصنایع غذایی
    • تاریخ عضویت
      19-Dec-2010
    • رشته تحصیلی
      FSTE
    • مقطع تحصیلی
      کارشناسی ارشد
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      2,817
    • سپاس
      7,755
    • 6,681 تشکر در 2,360 پست
    • نوشته های وبلاگ
      31
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      3189

    پیش فرض پاسخ: انواع نشاسته و مشتقات

    تولید نشاسته از گندم:
    سه روش اصلی و مرسوم در دنیا برای تهیه و تولید نشاسته از آرد گندم وجود دارد .
    الف - روش تری فاز( تری کانتر )
    > خلاصه مراحل تولید نشاسته و گلوتن:
    1.تهیه خمیر و هموژن کردن آن
    2.استفاده از دکانتر سه فاز برای جداکردن پنتازون،نشاسته درجه 2 وگلوتن و شاسته درجه یک
    3.جداسازی گلوتن از نشاسته درجه دو
    4.شستشو و آبگیری و خشک کردن نشاسته درجه یک
    5.تغلیظ وخشک کردن نشاسته درجه دو

    .آبگیری و خشک کردن گلوتن

    ب - روش هیدروسیکلون
    این روش مقرون به صرفه ترین روش تولید است
    > خلاصه مراحل اصلی تولید نشاسته:
    1.تهیه خمیر و هموژن کردن آن
    2.شستشو و آبگیری و خشک کردن نشاسته درجه یک
    3.استفاده از هیدروسیکلون برای جدا کردن نشاسته درجه یک از نشاسته درجه دو و گلوتن
    4.تغلیظ و خشک کردن نشاسته درجه دو
    5.جدا سازی گلوتن از نشاسته درجه دو
    6.آبگیری و خشک کردن گلوتن

    ج - روش مارتین پیشرفته
    قدیمیترین و ساده ترین روش در تولید نشاسته بوده و در گذشته سراسر دنیا کارخانجات زیادی در گذشته از این روش برای تولید نشاسته استفاده مینمودند.
    > خلاصه مراحل تولید نشاسته :
    1.تهیه خمیر
    2.استفاده از ترومل برای جدا کزدن نشاسته از گلوتن
    3.جداسازی نشاسته درجه یک و درجه دو با سپراتور
    4.شستشو ، آبگیری و خشک کردن نشاسته درجه یک
    5.تغلیظ و خشک کردن نشاسته درجه دو
    6.آبگیری و خشک کردن گلوتن
    www.forum.98ia.com
    T A H A و kiyanmehr پسندیده‌اند!


  10. 5 کاربر از sinsinate برای پست مفید تشکر نموده اند:


  11. Top | #6

    • مدیر تالارصنایع غذایی
    • تاریخ عضویت
      19-Dec-2010
    • رشته تحصیلی
      FSTE
    • مقطع تحصیلی
      کارشناسی ارشد
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      2,817
    • سپاس
      7,755
    • 6,681 تشکر در 2,360 پست
    • نوشته های وبلاگ
      31
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      3189

    پیش فرض پاسخ: انواع نشاسته و مشتقات

    نشاسته در صنعت


    کاربرد نشاسته کاساو یا مانیوک (یا نشاستهء تاپیوکا )


    TAPIOCA STARCH



    صنایع پارچه بافی - برای رنگ کردن و اندازه کردن پارچه
    استفاده در کارخانجات صنایع غذایی و شیزینیجات
    صنایع غذای حیوانات خانگی
    صنایع غذای ماهی ( این صنعت سالانه 40 در صد رشد میکند)
    استفاده در صنایع کاغذ و مخروط کاغذ
    استفاده در ساخت بستنی و قیف و نان بستنی
    استفاده در ساخت چسب
    استفاده در صنایع ریخته گری آل.ومینیم و چدن ( این ماده برای نگه داشتن دانه های ماده قالب سازی بکار میرود)
    استفاده در صنایع دارویی برای روکشی قرص ها و متلاشی شدن ان در بدن پس از استفاده آن .
    استفاده در ادویه های مخلوط بنام Masala (نت از دارا - احتمالا برای بافر کردن ادویه های قویبرای حجیم شدن)
    استفاده در تولید نشاسته تعدیل شده
    استفاده در صنایع تولید پیلهای خشک یا باتری
    استفاده در صنعت لاستیک و اسفنج مصنوعی
    استفاده در صنایع ساخت مواد منفجره
    استفاده در صنایع تولید تخته سه ل و یا چند لا
    استفاده در صنایع تخمیری نظیر انزیم ها و تولید آبجو

    استفاده در صنایع غذایی

    از این نشاسته در پختن غذا در منازل استفاده میشود
    در کارخانجات غذایی از آن در انواع نودل (noodles)و ویفر ها استفاده میشود
    در ساختن دانه های تاپیوکو (tapioca pearl) یا دانه های ساگو (sago seeds) برای استفاده در پخت نوعی فرنی که در انگلیسی به پودینگ موسوم است بکار میرود این فرنی خیلی یکدست و وانیلی است و در بین نانهای خامه ای میشود آنرا بکار برد.
    نشاسته تاپیوکا یک عامل غلیظ کننده است ، از آن برای غلیط کردن کلوچه های میوه ، سوپ ها ، پوینگ ها یا فرنی مانند ها ، تهیه نان ،سوس ها و فراورده های گوشتی استفاده میکنند . این نشاسته میتواند مدت طولانی زمان پختن را تحمل کرده و بدون از دست دادن خاصیت خود تا آخر مرحله پخت دوام بیاورد. فراورده های محتوی تاپیوکا کیفیت و خاصیت خود را زمانی که ماده غذایی منجمد و یا دوباره حرارت داده میشود حفظ میکند .تاپیوکا زمانی که پخته میشود به حالت ژله و شفاف در میاید و کاملا در غذا محلول است .

    شکلاتها ، بیسکویت ها ،کیک ها ،بستنی ها ، ورمیشل ها ، و تعداد زیادی دیگر فراورده غذایی محتوی این نشاسته برگزیده بنام تاپیوکا هستند . این نشاسته از نشاسته معمولی بخاطر خاصیت برتر ژله ای آن و سفت کنندگی و وزن دهندگی به ماده خوراکی پر اهمیت تر است .

    سوس های تهیه شده با نشاسته معمولی اگر منجمد شوند حالت اسفنجی پیدا میکنند فاگر میخواهید ماده غذایی تهیه شده را منجمد کنید از نشاسته تاپیوکا استفاده کنید.

    قوام دهنده های نشاسته ای معمولی نه تنها طعم غذا را بهبود نمیبخشند بلکه طعم مشخص نشاسته را هم به آن میافزایند و یا خوب نمیپزند ، اگر نگران پوشانده شدن طعم های لطیف با بو و طعم نشاسته معمولی هستید از نشاسته تاپیوکا استفاده کنید ، طعم این نشاسته خنثی است .

    نشاسته تاپیوکا زود سفت میشود و نسبتا حرارت کمتری برای سفت شدن آن لازم است . اگر میخواهید یک سوس تهیه شده را قبل از سرو کردن اصلاح کنید از این نشاسته استفاده کنید .

    قوام دهنده های نشاسته ای به غذا یک حالت برق زنندگی یا درخشش میدهند که در مخلوط میوه میان کلوچه خوب به نظر میرسند ولی در سوپ ها و سوس ها یک حالت مصنوعی دارند . اگر درخشندگی بالا در غذا میخواهید از تاپیوکا استفاده کنید .

    نشاته تاپیوکا یک پر کننده کاملا صاف ، با درخشش و براقی خاصی است که برای لذیذ بنظر رسیدن مواد تهیه شده نتیجه خوبی در بر دارد . برای تهیه شیرینیجات یا کلوچه های پنجره ای از آن استفاده کنید .
    تاپیوکا را باید در آب قبل از پختن حل کنید ف میوه ، شکر و تاپیوکا را باید در کاسه مخلوط کرده و آنرا 15 دقیقه بگذارید تا بماند ف اگر از دستور تهیه ای استفاده میکنید که نشاسته در آن بکار رفته است پیمانه ای از آن را بجای پیمانه ای از نشاسته معمولی بکار ببرید.

    نودل noodles های فوری که در یکی دو دقیقه دیده اید آماده خوردن است ، ماکارونی ،ورمیشل و ساگو همه با نشاسته تاپیوکا تهیه شده که به نشاسته های دیگر برتری دارد .

    کار برد های گوناکون تاپیوکا

    نشاسته ها اساسا کربوهیدرات هستند ،که به آنها پلی ساکارید که چند مولکول قند هستند گفته میشود . برای استفاده در تجارت انها را از سریال هایی مانند برنج ،گندم ، ذرت خوشه ای، ذرت ، سیب زمینی ،تاپیوکا ، سیب زمینی شیرین نارنجی و دیگر چیز ها تهیه میکنند . در کشور های مختلف نشاسته را بیشتر از ذرت و تاپیوکا برای در دست بودن بیشتر آن میگیرند .

    بعلت پدیده ی عجیب ژلاتینیزاسیون که سفت شدن غیر قابل برگشت نشاسته هنگام جوشاندن آنست نشاسته به خمیر سفتی تبدیل میشود ، پس از سرد کردن و اضافه کردن افزودنی ها ی بخصوصی تشکیل ژلی میدهد که دارای غلظت بالایی است و این اساس کار برد آن در خیلی چیز هاست .

    نشاسته تاپیوکلا برای چه بکار میرود
    نشاسته چندین استفاده تجاری و صنعتی دارد این کاربرد تغییر ناپذیر جای خود را در زندگی روزمره ما باز کرده است .در لباس ، نوشت افزار ، غذا ، و بسیاری چیز های دیگر .

    کاربرد تاپیوکا در چسب ها

    غلطت زیاد نشاسته الحاق اشیا و چسباندن آنها را ممکن میکند . برای همین است که در چسب سازی بیشتر مورد توجه است.نشاسته تاپیوکا هنگامی که با آب و یا مواد شیمیایی بخوصی مخلوط میشود برای مدت طولانی چسبناک باقی میماند . نشاسته تاپیوکا با مرغوبیت بالا برای تولید چسب های صنعتی مناسب است .

    تخته سه لایی و چند لایی ها

    نشاسته تاپیوکا مادم خام مهمی برای صنایع تخته های لایی است مرغوبیت و استحکام تخته به چسب آن بستگی دارد .

    صنایع تبدیلی

    نشاسته تاپیوکا عاری از ناخالصی های عمده ایست که در نشاسته های ذرت و ذرت خوشه ای پیدا میشود برای هیدرولیز خیلی مناسب تر است و بنابر این توسط صنایع بکار برده میشود و در صنایع پایین دستی مانند تولید گلوکز مایع سوربیتول و مالتودکسترین و غیره کار برد دارد .

    خوراک حیوانات

    نشاسته ماده ای بسیار اقتصادی است و بخاطر همین کاربرد زیادی در غذا های فشرده حیوانات دارد .

    صنایع دارویی


    نشاسته در نگهدارنده ها ، پر کننده ها (مثل قرص و غیره) و عامل حل شدن و شکستگی قرص ها کار برد دارد .


    صنایع نساجی و منسوجات


    نشاسته برای کاربرد در صنایع نساجی ماده ای عالی است برای آهار زنی نخ ، پارچه، جلای روی آن ، و در عمل آوردن پنبه و پارچه پلی استر بکار میرود . نشاسته نقش مهمی در سه مرحله تولید پارچه که شامل مخلوط کردن ،چاپ کردن ،و جلا دادن است کاربرد دارد .

    مخلوط کردن – نشاسته برای آهار و سفت کردن و نگهداشتن الیاف نخ و جلای آن که درجه کفایت فرایند بافندگی را بهتر میکند کار برد دارد . برای کامل کردن مرحله تولید برای صاف کردن پارچه ، ضخامت رنگ پارچه و حصول اطمینان از دوام رنگ آن بکار میرود . غلظت باید توسط مسئول ساختن نشاسته و یا در خط تولید توسط مسئول آن کنترل شود .

    چاپ پارچه--- نشاسته باعث میشود که چاپ یکنواخت شود و ناخالصی ها کیفیت چاپ را پایین نیاورد . نشاسته به نسبت های متفاوتی استفاده میشود که پارچه را دارای درخشندگی بکند برای مثال برای پنبه نسبت 12 در صد و برای پارچه ریون 18 در صد نشاسته بکار میرود .


    صنایع کاغذ سازی



    نشاسته تاپیوکا در سه مرحله کاغذ سازی بکار میرود این مراحل مانند آهار مخلوطی ، آهار سطحی ، پرس کاغذ ، پوشاندن سطح کاغذ است .
    مرحله اول-- نشاسته های کاتیونی یا فعال بر الیاف کاغذ اثر کرده و آنرا به صورت پف کرده و کرکدار در میاورد که در مرحله گرفتن آب کاغذ و سرعت خشکاندن بالای آن و در نتیجه میزان محصول بالای کاغد کمک میکند . نشاسته در کاغذ تولید شده باقی میماند که بعنوان آهار داخلی کاغد عمل میکند که خود آن باعث استحکام کاغذ میشود .

    دومین مرحله — مرحله شکل دادن خمیر آبدار کاغذ و به شکل صفحه در آوردن آن است ، محلول نشاسته تاپیوکا نه تنها منافذ کاغذ را در فرایند خشک کردن پر میکند بلکه باعث صافی هر چه بیشتر آنهم میشود تا در موقع نوشتن هم سختی لازم را داشته باشد و هم اینکه جوهر در کاغذ اصطلاحا ندود و نقش نوشته را ضایع نکند .

    مرحله سوم—این مرحله مرحله تولید کاغذ محکم برای جلد کتاب یا کاغذ برای چاپ تقویم و یا کاغذ قوطی ها ست. نشاسته های در حال جوش و نشاسته های تعدیل شده در این مرحله بکار میرود .

    شیرینیجات و آب نبات

    نشاسته بومی تاپیوکا و نشاسته های گوناگون و تعدیل شده در شیرینیجات بکار میرود . اینها انواع برای ماصد گوناگون مانند برای نرم کردن ، سفت کردن ، تثبیت جنس ، قابل کشش کردن کف شیرینی ، کنترل رشد کریستال قند ، چسبندگی ، و برق انداختن شیرینی کاربرد دارد .
    همچنین از آن در شیرینی های ژل دار و صمغ دار استفاده میشود نشاسته تاپیوکا در تولید شیرینی های ژلی و یا صمغی مثل خرس صمغی (gummy bear) کار برد دارد .
    از نشاسته برای نا جلوگیری از چسبیدن قالب به شیرینی استفاده میشود.

    تولید نوشابه ها و الکل

    نشاسته تاپیوکای تعدیل شده در تثبیت کننده های کالوئیدی برای نوشابه ها که محتویات جامد قسمت اصلی آنرا تشکیل میدهد استفاده میشود . شیرین کننده هایی که بر پایه نشاسته تاپیوکا درست شده اند به قند هایی مثل ساکارز برری دارند ، شربت های با قند دکتروز بالا از نشاسته تاپیوکا بهترین منابع شکر تولید شده هستند که تخمیر شدنی هستند .
    الکل اتانول از تاپیوکا ساخته شده و بعنوان سوخت بکار میرود با محاسبه ای 70 در صد نوشابه های الکلی در صنعت از آن درست شده . یک تن نشاسته تاپیوکا میتواند حاصلی برابر 720 لیتر اتانول 95 در صد داشته باشد .



    چسب ها · hot-melt glues · stamps, bookbinding, envelopes · labels (regular and waterproof) · wood adhesives, laminations · automotive, engineering · pressure sensitive adhesives · corrugation · paper sacks

    صنایع مواد منفجره · wide range binding agent · match-head binder


    صنایع کاغذ سازی · internal sizing · filler retention · surface sizing · paper coating (regular and colour) · carbonless paper stilt material · disposable diapers, feminine products


    صنایع ساختمانی · concrete block binder · asbestos, clay/limestone binder · fire-resistant wallboard · plywood/chipboard adhesive · gypsum board binder · paint filler

    صنایع فلزی · foundry core binder · sintered metal additive · sand casting binder


    صنایع نساجی · warp sizing · fabric finishing · printing


    صنایع لوازم آرایش و داروجات · dusting powder · make-up · soap filler/extender · face creams · pill coating, dusting agent · tablet binder /dispersing agent



    صنایع معدن · ore flotation · ore sedimentation · oil well drilling muds


    صنایع متفرقه · biodegradable plastic film · dry cell batteries · printed circuit boards · leather finishing





    بر گرفته از سایت : http://www.starch.dk/isi/applic/tapiocavarious.htm


اطلاعات تاپیک

کاربران حاضر در این تاپیک

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک هستند. (0 عضو و 1 مهمان)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

قوانین ارسال

  • شما نمی‌توانید تاپیک جدید ارسال کنید.
  • شما قادر به ارسال پاسخ نیستید .
  • شما نمی‌توانید فایل ارسال کنید.
  • شما نمی‌توانید پست ‌های خود را ویرایش کنید.
  •  
دانشجو در شبکه های اجتماعی
افتخارات دانشجو
لینک ها
   
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
به دانشجو امتیاز دهید:

آپلود مستقیم عکس در آپلودسنتر عکس دانشجو

توجه داشته باشید که عکس ها فقط در سایت دانشجو قابل نمایش می باشند.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1