مدرسان شریف ۹۳
سایت علمی دانشجویان ایران
دانـلـود مقـالات آی اس آی 
از تـمامـی پـایـگـاه های آنـلایــن، بـه سـادگـی!
موسسه پژوهش یادبرگ
صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین
در حال نمایش 1 تا 10 از مجموع 26
نمودار محبوبترین‌‌ها1پسندیده شده

تاپیک: لیپیدها

  1. Top | #1

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    اشاره لیپیدها

    لیپید(چربی):

    لیپیدها ترکیبات مختلف و نامتجانسی هستند که بیشتر از نظر خواص فیزیکی بویژه حلال یت با هم مشابهت دارند.خاصیت اصلی آنها نامحلول بودنشان در آب است. این که در ساختار غشای سلول وجود دارند،در داخل میتوکندری ها یافت میشوند،در ساختمان لیپوپروتئین ها وجود دارند،و حتی وظیفه نقل و انتقال چربیها را (در حالت ترکیب با پروتئین)به عهده دارند.و به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند.

    طبقه بندی لیپیدها:

    لیپیدهای ساده: الف)اسیدچرب+گلیسرول

    ب)واکس ها که از ترکیب اسیدچرب با الکل های سنگین ایجادمیشوند

    لیپیدهای مرکب: این لیپیدها علاوه بر اسیدچرب و الکل یک ریشه شیمیایی اضافی نیز دارند

    الف) فسفولیپیدها: اسیدچرب +الکل +ر یشه فسفات (گلیسرو فسفولیپید : که الکل آن گلیسرول است. اسفنگو فسفولیپید : که الکل آن اسفنگوزین است)

    ب) گلیگولیپیدها (گلیگو اسفنگولیپیدها): اسیدچرب +الکل (اسفنگوزین) +کربوهیدرات

    ج) لیپیدهایی که حاوی ساختارهایی مانند سولفات (سولفولیپید) یا گروه آمینو (آمینو لیپید) یا پروتئین (لیپوپروتئین) در ساختارشان هستند.

    اسیدهای چربی که در ساختار لیپیدها شرکت میکنند به صورت اشباع (فاقد پیوند دوگانه) یا غیر اشباع (دارای پیوند دوگانه) هستند.
    اسیدهای چرب اشباع: مانند استئاریک (چربی گاو)
    ،n- اکتادکانوئیک اسید

    اسیدهای چرب غیر اشباع: مانند اسید آراشیدونیک،که 20 کربنه است و تفاوتی که در نام گذاری ان وجود دارد این است که بر خلاف سایر اسیدهای چرب نام گذاری ان از کربن شماره 5 آغاز میشود،در حالی که بقیه از کربن شماره 9 شروع به نام گذاری میشوند. فرم اشباع شده آن اسید آراشیدیک است.

    آراشیدونیک از اسیدچرب های ضروری برای بدن است ( بدن آن را نمیسازد و باید از خارج تامین شود) هر چند مقداری از آن در آندوپلاسمی صاف از اسیدلینولئیک ساخته میشود (بعدا در این مورد توضیح خواهم داد). این اسید چرب پیش ساز مهمی در سنتز هورمونهای موضعی است و در گیاهان یافت نمیشود.

    از دیگر اسیدهای چرب غیر اشباع میتوان به :اسید اولئیک ، اسید لینولئیک، اسیدلینولنیک ، اسید پالمتیک اشاره کرد.

    اسیدهای چرب همیشه به حالت سیس در بدن وجود دارند.

    همینطور که اشاره شد لیپیدها در ساختار غشا شرکت دارند.

    لیپیدهای غشا عبارتند از :
    فسفولیپیدها (گلیسرو فسفولیپید ، اسفنگولیپید (اسفنگو فسفولیپید )) ، گلیکولیپیدها ( اسفنگو لیپید ،گالاکتولیپید (در غشای تیلاکوئیدی کلروپلاست سلولهای گیاهی وجود دارد))، لیپیدهای اتری آرکی باکتریال.
    آخرین ویرایش توسط kany در تاریخ 2010-Sep-19 انجام شده است
    زهراجونم پسندیده است!
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


    استاد آقا میری
  2. 11 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


  3. Top | #2

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی

    فسفولیپیدها ،لیپیدهای اصلی سازنده غشای سلولی هستند و شامل هشت گروه اند:

    1)اسید فسفاتیدیک ودی فسفاتیدیل گلیسرول
    2)فسفاتیدیل کلین
    3)فسفاتیدیل اینوزیتول
    4)فسفاتیدیل اتانول امین
    5)فسفاتیدیل سرین
    6)لیزو فسفولیپیدها7
    )پلاسمالوژن ها
    8)اسفنگو میلین ها
    آخرین ویرایش توسط kany در تاریخ 2010-Sep-15 انجام شده است
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


  4. 10 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


  5. Top | #3

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی


    1)اسید فسفاتیدیک:


    ساده ترین لپید است که سایر لیپیدها از آن مشتق میشوند.این لیپید از اسیل گلیسرول +اسید فسفریک ساخته شده است

    دی فسفاتیدیل گلیسرول(کاردیولیپین):

    از استری شدن اسید فسفاتیدیک + گلیسرول ،فسفاتیدیل گلیسرول ساخته میشود.حال اگر این مجموعه به یک اسید فسفاتیدیک دیگر متصل شود،دی فسفاتیدیل گلیسرول خواهیم داشت.در واقع تنها لیپیدی است که بیشترین تعداد گلیسرول(3)دارد.این لیپید نقش مهمی در میتوکندری و در زنجیره انتقال الکترون بازی میکند.

    2)فسفاتیدیل کولین(لیسیتین):

    از اسید فسفاتیدیک+کلین ساخته شده. مهمترین منبع ذخیره کلین در بدن است.زرده تخم مرغ منبع لیسیتین است.

    3) فسفاتیدیل اینوزیتول:

    اسید فسفاتیدیک+ اینوزیتول(در واقع از مشتقات قندهاست و در اثر جانشین شدن هر یک از هیدروژن های هر کربن سیکلو هگزان با عامل OHبه وجود می آید). در واقع این لیپید به عنوان پیامبر ثانویه عمل میکند.

    4)فسفاتیدیل اتانول آمین(سفالوژن):

    از استری شدن فسفاتیدیک اسید با یک عامل آمینو الکل بنام اتانول امین به وجود می آید.
    آخرین ویرایش توسط kany در تاریخ 2010-Sep-20 انجام شده است
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


  6. 10 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


  7. Top | #4

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی

    5)فسفاتیدیل سرین:

    در این ساختار یک اسیدامینه الکلی به نام سرین با اسید فسفاتیدیک استری میشود.این فسفولیپید در اکثر بافت ها وجود دارد.

    6)لیزو فسفولیپید:

    تفاوت این فسفولیپید با بقیه در این است که لیزو فسفولیپید تنها دارای یک ریشه اسیل است که آن هم در مربن شماره1 قرار دارد.و با توجه به گروهی که به عامل فسفات آن اضافه میشود نام گذاری میشود.مثلا لیزو فسفاتیدیل کلین،لیزولیسیتین.این فسفولیپید در تبدیل شدن فسفولیپیدها به یکدیگر نقش دارد.

    7)پلاسمالوژن:

    10 درصد فسفولیپیدهای مغز و عضلات را تشکیل میدهند.این ترکیب از نظر ساختمانی شبیه فسفاتیدیل اتانول امین است با این تفاوت که دارای اتصال اتری است نه اتصال استری.

    8)اسفنگو میلین:

    این ترکیب در تمام بافت های بدن به ویژه در مغز و بافت عصبی وجود دارد. ودارای یک آمینو الکل به نام اسفنگوزین هستند.

    با توجه به ترکیباتی که در این ساختار قرار میگیرد نامهای مختلفی به آن داده میشود. در پست های آتی در این مورد بحث خواهیم کرد
    آخرین ویرایش توسط kany در تاریخ 2010-Sep-20 انجام شده است
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


  8. 10 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


  9. Top | #5

    • مدیر سابق روابط عمومی سایت
    • تاریخ عضویت
      29-Nov-2009
    • رشته تحصیلی
      زیست شناسی
    • محل سکونت
      تربت حيدريه
    • پست‌ها
      840
    • سپاس
      3,007
    • 3,788 تشکر در 946 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      1306

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی

    ممنونم گلم من پایم چرا از لپید شروع کردی از امینو اسیدها شروع میکردی بهتر نبود؟

  10. 6 کاربر از LOVE ANGEL برای پست مفید تشکر نموده اند:


  11. Top | #6

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی

    نقل قول ارسالی توسط سوگول مشاهده پست
    ممنونم گلم من پایم چرا از لپید شروع کردی از امینو اسیدها شروع میکردی بهتر نبود؟
    مرسی سوگول جان.رو کمکت حساب میکنم.
    جه فرقی میکنه؟ چرا امینو اسید بهتر بود به نظرت؟
    گفتم از بیرون یعنی از غشا شروع کنم بهتر باشه.
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


  12. 7 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


  13. Top | #7

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی

    اسفنگوزین:

    یک آمینو الکل با زنجیر کربن طویل است که به جای الکل در ساختار اسفنگو لیپیدها شرکت میکند.
    سرامید: اگر عامل آمینی اسفنگوزین با یک گروه اسید چرب استری شود،و عامل oHکربن شماره3 باقی بماند ساختاری به نام سرآمید به وجود میآید.

    اسفنگو میلین: اگر به جای H عاملOH فسفوکلین قرار گیرد+سرآمید

    اسفنگوفسفولیپید:سرآمید+به جای HعاملOH ،کلین قرار میگیرد + عامل فسفات که کلین به آن متصل میشود
    .
    اسفنگوگلیکولیپید : سرآمید +به جای H عاملOH ،مونو یا دی ساکارید قرار میگیرد.

    گلوکوزیل سربروزید : سرآمید +به جای H عامل OH اسفنگوزین، گلوکز قرار میگیرد.

    لاکتوزیل سربروزید : سرآمید+به جای HعاملOH ،دی یا تری ساکارید قرار میگیرد.

    گانگلوزید : سرآمید+به جای HعاملOH اسفنگوزین،کمپلکس الیگوساکارید قرار میگیردکه این کمپلکس دارای اسید سیالیک نیز هست.

    گانگلیوزیدها (GM ) از نظر دیدگاه زیستی جالب توجه هستند چون نقشهای متنوعی دارند.مثلا:

    1- به عنوان آنتی ژن گروه خونی
    2-GM1 :گیرنده توکسین وبا در روده
    3-GM2 :در نبود آن بیماری تی ساک ایجاد میشود.
    آخرین ویرایش توسط kany در تاریخ 2010-Sep-20 انجام شده است
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


  14. 7 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


  15. Top | #8

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی

    ترپن ها:

    گروهی از لیپیدها هستند که از ترکیب 2 یا چند مولکول،2-متیل 1و3 بوتا دی ان ،به نام ایزوپرن (5 کربنه) ساخته میشوند.

    انواعی از ترپن ها مثل:
    مونو ترپن (10 کربنه) مثل لیمونن،ژرانیول
    ،سزکوئی ترپن (15 کربنه) مثل فارنزول
    دی ترپن (20 کربنه) مثل رتینال،ژیبرلین
    تتراترپن (40کربنه) مثل کارتنوئیدها

    کلسترول:

    ترکیبی استروئیدی است شامل 4 حلقه(سیکلوپنتان و هیدروفنانترن)،27 کربنه است،آمفوتر(قطبی وغیر قطبی)است .قطبی به علت وجود عامل OHدر کربن شماره3.وغیر قطبی بودن به علت وجود زنجیره 8 کربنی موجود روی کربن شماره17.حلقه ها اروماتیک نیستند.دارای دو عامل متیل در موقعیت های 18و19 میباشد
    کلسترول به عنوان پیش ساز در ترکیبات مهم استروئیدی شرکت میکند.کلسترول پیش ساز ترکیباتی مثل:
    آندروژنها،استروژنها،پروژس تین،ویتامینD ،اسیدکولیک و...است.
    آخرین ویرایش توسط kany در تاریخ 2010-Sep-16 انجام شده است
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


  16. 7 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


  17. Top | #9

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی

    اهمیت زیست پزشکی لیپیدها:

    1-به طور مستقیم یا به صورت ذخیره ای در بافت چربی از منابع مهم انرژی زا برای بدن است.
    2-در بافت های زیر پوستی و بافت های پوششی برخی اندام ها به عنوان عایق حرارتی عمل میکند
    3-لیپیدهای غیر قطبی در طول اعصابی که آکسون انها توسط یک غلاف میلین پوشیده به عنوان عایق حرارتی عمل کرده و باعث انتشار سریع امواج خنثی کننده قطبیت میشود.
    4-درک بسیاری از مسائل زیستی-پزشکی از جمله چاقی ،اترواسکلروز ،نقش اسیدهای غیراشباع در تغذیه و سلامتی مستلزم
    شناخت دقیق خواص بیوشیمی لیپیدها ست.

    یکی از ترکیباتی که از نظر زیست پزشکی اهمیت زیادی دارد اسید چربی به نام اسید ایکوزا ( یک ترکیب 20 کربنه) است که
    ترکیبات مهمی به نام ایکوسانوئیدها(20 کربنی ها ) از آن مشتق میشوند.
    این ترکیبات شامل:
    پروستانوئیدها ،لکوترین ها ، لیپوکسین ها ،
    پروستانوئیدها خود شامل پروستاگلاندین ها و پروستاسیکلین ها و ترومبوکسانها هستند.

    پروستاگلاندین ها:

    در تمام بافت های پستانداران یافت میشود و نقش هورمون های موضعی را بعهده داشته و فعالیت های فیزیولوژی و
    فارماکولوژی بسیار مهمی را دارا میباشند.
    آخرین ویرایش توسط kany در تاریخ 2010-Sep-20 انجام شده است
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


  18. 6 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


  19. Top | #10

    • مدیر سابق تالار زیست شناسی
    • تاریخ عضویت
      23-Mar-2010
    • رشته تحصیلی
      بیوشیمی
    • محل سکونت
      ایران
    • پست‌ها
      361
    • سپاس
      1,642
    • 1,121 تشکر در 376 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      5
    • امتیاز
      96

    پیش فرض پاسخ: بیوشیمی

    یک مثال ساده زیست – پزشکی در مورد عملکرد ایکوزانوئیدها ، چگونگی ایجاد تب است. که در ادامه قرار داده میشود.

    شناخت تب :
    شايد تب قديمي ترين و شناخته شده ترين مشخصه بیماري باش د. فايده تب براي موجود به
    طور يقین مشخص نیست .به نظر مفید مي رسد كه بعنوان پاسخ به عفونت ھا و ساير بیماري
    ھا تكامل پیدا كرده و باقي مانده اس ت. نخستین مطالعه درباره دماي بدن در سال ١٨۶٨ مربوط
    به يك پزشك آلماني به نام كارل وندريش است.
    مطالعات ايمونولوژيك نشا ندھنده ا ين نكته است كه افزايش جزئي درجه حرارت بدن قدرت
    سیستم ايمني را در مقابل عفونت ممكن است افزايش دھد كه يك نتیجه مطلوب م ي باشد.
    ھیپوتالاموس مغز در انسان بطور طبیعي درجه حرارت مركزي بدن را تنظیم مي كند و نسبت به
    افزايش و كاھش درجه حرارت محیط حساس بوده و با فرستادن ايمپالسھايي باعث تنظیم درجه
    حرارت بدن م يگردد.دماي بالاي بدن (تب) سرعت ضربان ھاي قلب را زياد مي كند، بنابراين
    گلبولھاي سفید نیز سريعتر به محل عفونت رسانده مي شون د. ماكروفاژ با بلعیدن باكتري درون
    خود درعفونت ھا باعث آزاد شدن آندوتوكسین ھا مي شود ك ه اين مواد سبب ترش ح
    ١) از ماكروفاژھا مي شون د. اينترلوكی ن- ١ باعث میشود كه ھیپوتالاموس؛ IL-) اينترلوكی ن- ١
    پروستا گلاندين بیشتري تولید مي كند، اين ماده باعث بروز تب مي شو د. دماي طبیعي بدن
    بیشتر افراد بین ٣۶٫٢ تا ٣٧٫٢ است. تب كمتر ۴٠ درجه، نیازي به درمان ندار د.ولي تب بالاتر از
    ۴٠ درجه (بويژه در كودكا ن) بايد فورا درمان گرد د.در صورتیكه دماي بدن به ۴۴٫۴ تا ۴۵٫۵
    برسد،بیمار حتما از بین مي رود.
    فیزيولوژي تب :
    تب عموما در نتیجه در معرض قرار گرفتن بدن در برابر میكروارگانیس مھاي عفونت زا و
    كمپلكسھاي ايمني يا ساير مواد ايجاد كننده التھاب ايجاد مي شود . در پاسخ به ويروسھا و
    میكروبھا ، سلولھاي خوني ( مونوسیتھا و لنفوسیتھا ) مواد شیمیايي ترشح م يكنند كه
    در ھیپوتالاموس قدامي (PG) بعنوان فاكتور ت بزاي داخلي بوده و باعث تولید پروستاگلاندي ن
    ميشود كه آنھم به نوبه خود نقطه تنظیم درجه حرارت بدن را به نقطه بالاتري انتقال مي دھ د.
    در انسان در پاسخ به اين افزايش تنظیم توسط يك سري مكانیسم ھاي فیزيولوژيك عروق
    پوستي منقبض شده ( تا از اتلاف حرارت جلوگیري شود ) و سوخت و ساز افزايش م ييابد تا
    درجه حرارت مركزي به ٣٨ و بالاتر برس د(علت وجود لرز و يا احساس سرما قبل از افزايش درجه
    حرارت بدن ) .
    سم ھاي باكتريايي مثل اندوتوكسی ن روي منوسیت ھا، ماكروفاژ ھا و سلول ھاي كوپفر عمل
    ( Endogenous pyrogen) مي كند تا سايتوكاين ھايي كه به عنوا ن عوامل تب زاي درونزاد
    به علت آزاد ( TNF و IL- عمل مي كنند، را تولید نماين د. تب تولید شده به وسیله سايتوكاي ن( 1
    شدن موضعي پرستاگلاندين در ھیپوتالاموس قدامي میباشد ،.مھمترين سلولھاي تولید كننده
    مونوسیت – ماكروفاژ ھاي فعال شده ھستند. ، IL-1
    تعداد زيادي از میكروارگانیسمھا در محدوده باريكي از دما به خوبي رشد مي كنند وافزايش دما
    رشد آنھا را مھار مي كند . علاوه بر اين تولید آنتي بادي در زمان افزايش دماي بدن بالا مي
    رود.قبل از عرضه آنتي بیوتی ك ھا تب به طور مصنوعي براي درمان سیفلی س عصبي ايجاد مي
    شد و اين عمل مفید ھم بود.


    اثرات تب

    اثرات مفید تب :
    در آزمايشگاه ثابت شده است كه مكانیسم دفاعي بدن انسان در شرايط ت بدار مفیدتر بوده و
    فعالیت بیشتري نسبت به زمان نرمال دار د. در ضمن رشد بعضي از میكروارگانیس مھا در دماي
    بالا مھار ميشود .
    اثرات مضرتب :
    در سه مورد تب در عفونت تنفسي فوقاني مضر میباشد :
    الف ) مواردي كه شخص شديدا بیمار و ناتوان است و گرفتاري شديد ريوي و قلبي دارد.
    ب ) تب بالاي ٤٢ درجه سانتیگراد ميتواند منجر به آسیب عصبي شود .كه البته يك حالت
    خیلي نادر است .

    ج ) بچهھاي زير ٥ سال ، بخصوص ٦ ماه تا ٣ سال مستعد تب تشنج ھستند.
    علائم ديگر ھمراه تب عبارتند از سردرد ، بياشتھايي ، ضعف ، خستگي و درد عضلاني

    ادامه دارد...
    آخرین ویرایش توسط kany در تاریخ 2010-Sep-16 انجام شده است
    پایان هر رفتنی رسیدن نیست، اما برای رسیدن چاره ای جز رفتن نیست


  20. 5 کاربر از kany برای پست مفید تشکر نموده اند:


صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین

اطلاعات تاپیک

کاربران حاضر در این تاپیک

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک هستند. (0 عضو و 1 مهمان)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

قوانین ارسال

  • شما نمی‌توانید تاپیک جدید ارسال کنید.
  • شما قادر به ارسال پاسخ نیستید .
  • شما نمی‌توانید فایل ارسال کنید.
  • شما نمی‌توانید پست ‌های خود را ویرایش کنید.
  •  
دانشجو در شبکه های اجتماعی
افتخارات دانشجو
لینک ها
   
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
به دانشجو امتیاز دهید:

آپلود مستقیم عکس در آپلودسنتر عکس دانشجو

توجه داشته باشید که عکس ها فقط در سایت دانشجو قابل نمایش می باشند.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1