پایه عکاسی مونوپاد
مدرسان شریف ۹۳
سایت علمی دانشجویان ایران
دانـلـود مقـالات آی اس آی 
از تـمامـی پـایـگـاه های آنـلایــن، بـه سـادگـی!
تبلیغات پژوهش (توسعه)
در حال نمایش 1 تا 4 از مجموع 4

تاپیک: مجموعه سوالات زبان انگليسي پيش دانشگاهي رشته تجربی

  1. Top | #1

    • کارشناس مهندسی مکانیک
    • تاریخ عضویت
      14-Feb-2011
    • رشته تحصیلی
      تاسیسات حرارتی و برودتی
    • مقطع تحصیلی
      کاردانی
    • تخصص
      Relaxation Massage Therapy
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      6,985
    • سپاس
      6,497
    • 7,717 تشکر در 2,932 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      2061
    Add ASHRAE on Facebook Add ASHRAE on Google+
    Add ASHRAE on Linkedin

    پیش فرض مجموعه سوالات زبان انگليسي پيش دانشگاهي رشته تجربی

    تجربي و انساني روزانه 81_82




    كلمه هاي ناقص در جمله هاي زير را كامل كنيد.

    1/2. John does str-ng-things.He can walk on a r-pe.
    3/4. He needs shelter to pr-te-t him from e-tr-me heat or cold.
    5/6. such projects are not available for ordin-ry com-ercial users.
    7/8.when man lives laone d-s-ase may a-a-k him.




    از گروه كلمه هاي داده شده زير كلمه مناسب را انتخاب كنيد و در جملات به كار ببريد.

    Aware/steep/nervous/costly/qualified/consume/in return/career/translators/ignorance
    9.He was so ……… from the news that he couldn’t sit down.
    10.I m afraid . you are not ………….enough for this job.
    11. Its very difficult to ride a bicycle on roaks which are too ……….
    12.John had a successful…………..in architecture , but he changed his job.
    13. If I give you a book,what will you give rne……..?
    14. some of the ……….are very experienced and it takes a short time for them to do their job.
    15. The subway project has become too…for the government.
    16.Underdeveloped countries……….mere than they produce.
    17.Not many pople are ………of the adbantages of education.
    18. Is she a carful person? "No,she does things by…….



    از ستون B كلمه مناسب با تعريف هاي ستون A‌را انتخاب كنيد.

    A
    19. hard surface
    20. to some extant
    21.stage of social development
    22.do wrong
    23.the ability to realize right and wrong
    24. to rest or move on the surface of a liquid

    B
    a.float
    b.offend
    c.crust
    d.civilization
    e.moral sense
    f.somewhat



    پاسخ مناسب را انتخاب كنيد.

    25.Producers cannot succeed unless they pay close attention to the needs of their………….
    1. organizers
    2. consumers
    3.inventors
    4. actors

    26. Those who eat whatever they find ………their health.
    1. cancel
    2.melt
    3.risk
    4.save

    27.Sugar………in hot tea faster than in cold tea.
    1. applies
    2.melts
    3.protects
    4.shakes

    28. when I ……..my answers with the teachers. I found why I had made that mistake.
    1. compared
    2. handled
    3. managed
    4.struggled

    29. someone may think free education can solve all the problems of …. And build a perfect nation.
    1. diplomacy
    2. economy
    3.nationality
    4. society

    30. A solution to the problem of unemployment in villages is to encourage the …….of small businesses there.
    1. appointment
    2 .development
    3. experiment
    4. instrument

    31. scientists have ……..that the worlds population will double by thd end of the 21th century.
    1. calculated
    2. disappointed
    3. offended
    4. succeeded

    32. A large mosque will be ………near our school next month.
    1.constructed
    2.complicated
    3.corrected
    4. calculated



    پاسخ مناسب را انتخاب كنيد.

    33. That picture is ………..heavy to hang ……on the wall.
    1. too/ it
    2. so / it
    3. too/____
    4.so/_____

    34.were any of them hurt in the fire?
    No, and firemen got…. To save their house.
    1. there quickly enough
    2. quickly enough there
    3.there enough quickly
    4. enough quickly there

    35. Id called him up befor ;
    1. had you
    2. would I
    3. would you
    4. had I

    36. I ll have my son ……in that institute.
    1. train
    2. to train
    3.trained
    4.training

    37.There seems to be a baby in the sitting room.
    Yes, I can hear it ……..
    1. to play
    2. crying
    3. cry
    4.cried

    38. The missing boys werd playin near the river.
    They were last seen ……near the river.
    1. to play
    2. play
    3.playing
    4.played

    39.Hes never tired of stuying and………
    1. so is mary
    2. mary has too
    3. mary hasn’t either
    4. neither is mary

    40.A : I wonder why john didn’t come to the meeting.
    B: He …….have known about it .
    1. shouldn’t
    2. could
    3.may
    4. might not

    41. He wanted to make himself…….
    To the foreigner, but he didn’t know English a lot.
    1. to understand
    2. underestnd
    3. understood
    4.underestanding

    42. Did you buy a new car?
    No , I had enough money and I …. A new car but I decided not to .
    1. may buy
    2. shoulg bay
    3. might have bought
    4. could have bought



    با كلمه ها و عبارات داده شده جمله ها را كامل كنيد.

    43.Mary didn’t take her children with her and her sister didn’t either.(so)
    Mary took…………………….


    44. Maryam can speak English and her brother can too.
    Maryam ……………................(neither)

    45.Did you go to the cinema last night? (could)
    No,I ……………, but I didn’t.

    46. The children are in the park. I can hear them.
    ………………………..(to play)


    47.Did you have the birthday cake made?
    No, I am goin to have it ……..tomorrow.(to make)



    با توجه به توضيحات داده شده جملات ناقص را كامل كنيد.

    48. Did your father buy that home? No, he didn’t
    It……………small……………..to live in.

    49.Mr. kashani is still eating.He began eating at 9oclock.
    Mr , kashani………………..for two hours.



    مكالمه هاي ستون A,B را مرتب كنيد.


    A
    50. Im looking for the public library.
    51. Id like these books, please.
    52. would you like to come over tonight?
    53. your chil is spilling ink on the floor.
    54. my uncle is sick in hospital.
    55. what would you like?

    B
    a. oh, I do apologize
    b. certainly , that ll be 2000 toman
    c. just a cup of tea, please.
    d. I d love to, but we have a test.
    e. Turn left into zand street.
    f. That’s a pity!
    g. Theres one in half an hour.




    كدام جمله از نظر تن صدا (intonation) با بقيه فرق مي كند.

    56. does your father come here?
    2. I want to see john.
    3.That child is sick.
    4. what are you doing now?



    در گروه كلمه هاي داده شده يك كلمه از نظر تكيه (فشار صوت) با بقيه متفاوت است آن را مشخص كنيد.

    57. 1. resource
    2. myself
    3. exercise
    4. fourteen



    با توجه به مفهوم جمله هاي داده شده پاسخ صحيح را انتخاب كنيد.

    58. Leonardo was the student of a painter, and he become one of the most famous painters who have ever lived.
    The above sentence tells us that…………..
    1. no painter has ever been as famous Leonardo
    2. Lenardo is considered one of the most famous painters in the history of art.
    3. famous painters have had students like lionardo.
    4. Leonardo has been the most famous painter of the world.

    59. A society cannot work successfully unless thd freedom of each human being is to some extent limited so that he is kept from hurting others.
    From thd above sentence we understand that………
    1. a society cannot work successfully if people ard free in that society.
    2. a successful society is a free society
    3. if a human being is kept from hurting other, he is successful.
    4. to have a successful society, people should give up some of their freedom.

    60. The next stage is to develop a system which can be used on microcomputers in an ordinary office. From the above sentence we understand that……….
    1. such a system is being used in small offices now.
    2. There will be a system which can be used on microcomputers.
    3. Already there is a system which can be microcomputers.
    4. It is impossible to develop a system which can be used on microcomputers.



    متن زير را بخوانيد و با گزينه هاي مناسب آن را كامل كنيد.

    Some countries , like the USA , have tried to reach the moon. A sohort 61 …. Ago, three Americans went up in a 62 ….. named Apollo. Two of them 63 ….safely on the moon. They 64 ….. safely to the earth. There are many problems in traveling into 65….. scientists could not 66 … men to the moon 67 … they solved the 68 …..for example, there is no oxygen for men to breathe.
    61.1. year 2.times 3.time 4.tense
    62. 1. plane 2. spaceship 3.submaricne 4.boat
    63. 1.landed 2.took off 3.got up 4.pickedup
    64. 1. I gave back 2. put pu 3. came back 4. picked up
    65. 1. darkness 2. sky 3. ground 4. space
    66. 1. travel 2.fly 3. send 4.get on
    67. 1. till 2. after 3.when 4.for
    68. 1. problems 2.computers 3.limitations 4.protections



    متن زير را بخوانيد و به سؤالات آن پاسخ دهيد . و يا پاسخهاي مناسب را انتخاب كنيد.

    For the human baby , the period of complete dependence on his mother is longer than it is for the young of any other animal. Even when the child is able to feed himself, he must still depend on the guidance and protection of his elders for many years to come. One might ask why this function could not be left to some kind of organization so that parents might be free to do other duties. The answer, of course lies in the fact that children need more than physical attention. They must have love as well, and this is what only the family can provide. An unloved child will be unable to love people as he grows up.

    69. what is the difference between the human baby and the young of other animals?
    70. what cant a child whom nobody loves do?
    71. what does the word this in line 7 refer to ?

    72. According to the passage, a child ………..
    1. need no help at all
    2. can never feed himself
    3. needs his mothers protection
    4.should be left alone

    73. The best word that can be used instead of elders in line 3 is …….
    1. parents
    2. people
    3. robbers
    4.children

    Ture or false:
    74. According to the passage, children pay attention to physics. ( )
    75. Mother need protection of their children.( )

    نیستم...!


    دوران خوش ســــــــــــــــــــــــ ـــربازی

  2. Top | #2

    • کارشناس مهندسی مکانیک
    • تاریخ عضویت
      14-Feb-2011
    • رشته تحصیلی
      تاسیسات حرارتی و برودتی
    • مقطع تحصیلی
      کاردانی
    • تخصص
      Relaxation Massage Therapy
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      6,985
    • سپاس
      6,497
    • 7,717 تشکر در 2,932 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      2061
    Add ASHRAE on Facebook Add ASHRAE on Google+
    Add ASHRAE on Linkedin

    پیش فرض پاسخ: مجموعه سوالات زبان انگليسي پيش دانشگاهي رشته تجربی

    جبراني 81_82




    ديكته : در هر جمله يك كلمه ناقص وجود دارد. آن كلمه را بطور كامل در پاسخنامه بنويسيد.

    1. You have to be conc-rned about the pollution.
    2. positron is the smallest p-rt-cle known to man so far.
    3. He hates to be conf-ned within the four wals of an office.
    4. she hs seezing, it may be a s-mpt-m of flu.
    5. I quit because the money I rec-ved for my job was not enough.
    6. Tell him not to talk about the proc-d-res , let him get down to action.



    Vocaburary: براي هر جمله يك كلمه را متناسب با معني جمله انتخاب كنيد ودر پاسخنامه بنويسيد.

    Social – victims – assistance – mental – closely – will – fine – overactive – discover- resue
    7. You know that solving puzzled is a ……..activity.
    8. He is one of the ………..of Roodbar earthquake.
    9. Keep working hard, Im sure you would ……joy of it.
    10 . The next zone is the ……….zone, te distance we like to keep froms stramgers.
    11. The boy was drowning. I Jumped into the river to ….. him.
    12. The police officer forced him to pay the …….immediately.
    13. when he gets angry,he becomes a little…….
    14. I think he is your brother. He ………resembles you.
    15. please call me if you need any ……with your work.
    16. with strong……..you can overcome all your problems.



    يكي از كلمات ستون B را متناسب با هر يك از جملات ستون A‌انتخاب كنيد و در پاسخنامه بنويسيد .

    A ستون
    17. a sudden attack on a place : ………….
    18. a set of things of the same that you put together …….
    19. Evry mount of money paid to workers :……………
    20 . make somebody do something : ………………….
    21. all the gasses around the world :…………………
    22. give somebody a very bad surprise:……………..
    24. to put into position :………………….

    B ستون
    A – force
    B- shock
    C- set up
    D – raid
    E – collection
    F – set off
    G – payment
    H – atmosphere
    I – immediate



    متن زير را به دقت بخوانيد و جاي خالي را با يكي از گزينه ها پر كنيد و فقط گزينه صحيح را در پاسخنامه بنويسيد.

    Charles Dickens, The English …….(25), was one of the most famous writer Of all time. He was a good ….(26) of life , and had a great understanding ...................(27) and needy people.Many of the events and people in his boods are base on events and people in his life.at the age of 12, charles ………(28)in a London factory . He held the job only a short time,but the unpleasant ……..(29) of that factory had a lasting effect on his………(30). He never spoke of it to his wife or his children in later years.
    25. (architect – actor- novelist – accountant)
    26. (observer- conductor – painter- translator)
    27.( rich – poor – nervous – dishonest)
    28. (worked – studied – livef – stayed)
    29. ( conditions – character – contents – nature)
    30 . (time – memory – part – capacity)



    سؤالات تستي چهار جوابي : فقط علامت حرف مقابل هر گزينه را در پاسخنامه بنويسيد.

    31. If we ………the map,we coul not have found the way.
    a. have forgetten
    b.had forgotten
    c. will forget
    c. for got

    32. It is raining now .
    I wish it ……….stop raining.
    a.can
    b.will be
    c.had
    d.would

    33.I wish I …….. come soon.
    a. have
    b. had
    c. will
    c. could

    34. what would you ……..if you hadn’t come to class.
    a. have done
    b. had done
    c.be done
    d.didnt do

    35. I didn’t go to class yesterday.
    I wish I ………there yesterday.
    a.will go
    b.went
    c.had gone
    d.would go

    36. when water freezes,it becomes…………….
    a.particle
    b. solid
    c.liquid
    d.aerosol

    37. If pollution continues to ……….at the present rate , it will cause an ice age.
    a.increase
    b.decrease
    c.prevent
    d.compose

    38. The doctor………that I should rest for a week.
    a.told
    b. said
    c.want
    d.warm

    39.Emil zola is a famous novelist that lived in france.
    What is the synonym of the word novelist.
    a.in charge
    b. factory
    c.author
    d.teacher

    40. to make somebody do what he/she dosrnt want to do . is the definition of :
    a.receive
    b. force
    c.fine
    d.attend

    41.I followed his lecture closely.The meaning of closely is :
    a. detail
    b.equip
    c.will
    d.carefully

    42. something for carrying a sick or an injured person in a lying position . is called :
    a. stretcher
    b.reserves
    c. help
    d.mobile



    قواعد دستوري : جواب هر سؤال را بطور كامل در پاسخنامه بنويسيد.

    43. They couldn’t go fishing because the sea was stormy.( calm)
    They ……..if …………..calm.

    44.I didn’t have enough money to buy that coat.
    I wish I …………………..

    45. I will go ti the meeting tomorrow.
    He said………………………..

    46.He had breakfast. Then he drove to work.
    Having……………………………………



    A – در بين كلمات زير كدام كلمه از نظر stress با بقيه كلمات تفاوت دارد. آن كلمه را در پاسخنامه بنويسيد.

    47.(forget- police- animal – mechanic)



    B- در بين كلمات زير كدام كلمه از نظر حروف صدادار(vowel sound) با كلمات ديگر متفاوت است آنرا در پاسخنامه بنويسيد.

    48.(plain – death – they – great – name)



    متن كوتاه :

    هر قسمت را بخوانيد و بهترين پاسخ را متناسب با معني آن پيدا كنيد و فقط حرف مقابل آن جمله را در پاسخنامه بنوسيد.

    Short passage:
    49. The rescue team need to know the place that the accident happened, with a map refrence.
    a.they will need to know where people were involved in the accident.
    b. they want to know howmany people were involved in that accident.
    c. the resue team want to find out what time the accident happened.
    d. they will need to know the color of the victims clothing.

    50 . The most important zone is the one that the people who are emotionally colseto us can enter it .
    a. the zone that we feel comfortable having an ordinary friendly conbersation.
    b. the personal zone shows the distance we would choose to talk to our family.
    c. our every close friend and families can enter the ultimate zone whiteout discomfort
    d. nobody is allowed to enter the personal zone.



    مكالمه : براي هريك از پرسشهاي ستون A يك پاسخ از ستون B انتخاب كنيد.(فقط حروف را بنويسيد).

    A ستون
    51. what time does the train leave to Ahvaz?
    52 . can you come over on Friday night ?
    53 . what bus do I take to the airport?
    54. where would you like to go for dinner?

    B ستون
    A – you want a number 115.
    B – its got a black leather.
    C – I d prefer some where quieter.
    D – Im afraid I cant.
    E – There is one in half an hour.



    درك مطلب : متن را بخوانيد و به سؤالات آن پاسخ دهيد.

    Comprehension:
    Many peoples favourite hobby is sport. They spend much of their free time dealing with sports. They play team games like football or baseball, games for two or four people, like tennis or golf, or practicing an individual sports like running, mountain climbing or swimming.
    People usually practice a sport for atlrast two reasons. First, they enjoy it and, second they feel a need to keep. But sports are not just for participants, it is for spectators , too.

    (سؤال 55 و 56و57 هر كدام 1 نمره و سؤال 58 و 59 هر كدام نمره دارند)

    55. How do people spend their free time?
    ………………………………………….

    56. What are peoples main reasons to practice a sport?
    …………………………………………

    57.would you name three individual games?
    .................................................. ................



    جمله هاي 58 و 59 را با True با false پاسخ دهيد.

    58. sports are solely for participants……………..
    59. people practice sports to keep fit and enjoy …………

    نیستم...!


    دوران خوش ســــــــــــــــــــــــ ـــربازی

  3. Top | #3

    • کارشناس مهندسی مکانیک
    • تاریخ عضویت
      14-Feb-2011
    • رشته تحصیلی
      تاسیسات حرارتی و برودتی
    • مقطع تحصیلی
      کاردانی
    • تخصص
      Relaxation Massage Therapy
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      6,985
    • سپاس
      6,497
    • 7,717 تشکر در 2,932 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      2061
    Add ASHRAE on Facebook Add ASHRAE on Google+
    Add ASHRAE on Linkedin

    پیش فرض پاسخ: مجموعه سوالات زبان انگليسي پيش دانشگاهي رشته تجربی

    شبانه علوم تجربي و انساني 82






    ديكته : كلمات ناقص زير را بطور كامل در پاسخنامه بنوسيد.

    I. spelling : fill in the blands with the missing letters.

    A-ros-ls(1) are very fine particles in the air They can fl—t(2) in the air.when water freezes it becomes s-lid(3) . The resue teams call out proce-ure(4) began . please call me if you need any as-ist-nce (5).Our ter-it-ry(6) can be divided into four zones. He is one of the vi-times(7) of Roodbar earthquake. These are the sy-ptms(8)of flu.

    Answer
    1 – Aerosols
    2 – float
    3- solid
    4 – Procedure
    5 – assistance
    6 – territory
    7 – Victims
    8 – symptom





    II. vocabulary: A. fill in the blan a with the words given There is one extra wor

    كاربرد لغت : جاي خالي را با لغات داده شده پر كنيد يك لغت اضافي است؟

    (mobile – blood – rather-suplies-located- lipuid- vehicle)
    9. we buy some of our arms ………from other contries.
    10 An ambulace is a (n) used for carring sick or injured people.
    11. water, milk and blood are instances of …….substances.
    12. His house is ………. Away from heart of the city.
    13. There are a lot of ………hospitals in rural areas.
    14. I am………puzzled by you question.

    Answer
    9 – supplies
    10 – vehicle
    11- liquid
    12 – located
    13- mobile
    14- rather





    B. Word definitions: Match the definition in A with words in B. There is one extra word in B.

    با توجه به تعريف ستون A لغت مناسب را از ستون B پيدا كرده و درپاسخنامه بنويسيد در ستون B يك لغت اضافي است.

    A
    15. attack , crowed into
    16. give somebody a very bad surprise
    17.to start a journey
    18. to move something to a later time

    B
    a- delay
    b- invade
    c- shock
    d- claim
    e- set off

    جواب صحيح را انتخاب كنيد.

    C: choose the best choice.

    19_most papers ……….. water.
    a-attend
    b- absorb
    c-charge
    d-let

    20_the doctor ………… on the patient to remove the damaged part of his leg.
    a-calculated
    b-oprated
    c-perfomed
    d-survived

    21_do you know the meaning of his word? I don’t know but ILL try to ……….
    a-set up
    b-pick up
    c-look
    d-find out

    22_The computer is an electronic machin wich can ………… complicated priblem easily.
    a-forget
    b- limit
    c-repair
    d- solve

    Answer
    19 – d
    20 – b
    21 – c
    22 – d





    C. choose the best choice .

    گرامر جواب صحيح را انتخاب كنيد.

    23. what would you have done if you…. Enough time?
    a. had
    b. had had
    c. would have
    d. have had

    24. He wishes that he …………up her job.
    a. had given
    b. gave
    c. hadn’t given
    d. wouldn’t give

    25.Ali said that he……home yesterday.
    a. to go
    b. go
    c. went
    d.had gone

    26.Father asked me………..much money whenever I go shopping.
    a. not spend
    b.not spending
    c.not to spend
    d. don’t spend

    27. Do you really know the time when …. The library?
    a.did Ali leave
    b. left Ali
    c. Ali did leave
    d.Ali left

    28.They ……….us that we could pass the exam.
    a.say
    b.said
    c.told
    d.tell

    29…………………….no assighnment, he went to the park.
    a. Having
    b. Have
    c.Had
    d.Hads

    30. The boy fell down while ……..off a bus.
    a. get
    b.getting
    c.got
    d.to get

    31.If you……….studding harder , you would failed the test.
    a. hadn’t started
    b.start
    c.dont had
    d.started

    32. He asked where her mother…………
    a.has gone
    b.had gone
    c.gone
    d.go

    Answer
    23 – b
    24 – b
    25 – d
    26 – c
    27 – d
    28- c
    29 – a
    30- b
    31 – a
    32 – b





    B: complete the sentences:

    جملات زير را كامل كرده در پاسخنامه بنويسيد:

    33. If they had invited me,I ………….to the party.(go)

    34. I wish you…………me the money last night.(give)

    35. we ard studing hard.
    They told us ……………….

    36. what did he go last week?
    He asked me……………….

    37.I went home after I did my shopping.
    Having …………………….

    38.Dont play in the yard .
    My teacher told me ……………….

    Answer
    33 - … would have gone…..
    34 - …. Had given………..
    35 - ….. that they were studying hard
    36 - …….where he had gone last night
    37 - ……..gone home, I did my shopping.
    38 - ….. not to play in the yard .





    Iv . Language function : Match A with B. There is one extra word B

    مكالمه : جملات ستون A را با ستون B كامل كنيد.

    A
    39.How often does the bus leave
    40 . can I help you?
    41. what does your watch look like?
    42 . How can I get to the museum from here?

    B
    a – yes I want to buy a coat.
    b- Its got a black strap.
    c- every 15 minutes.
    d- You should take a taxi.
    e- what a pity

    Answer
    39 – c
    40 – a
    41 – b
    42 – d





    V – pronunciation: Which one is different form others

    در هر رديف كدام كلمه با ديگران متفاوت است؟

    43 – a – never
    b- person
    c-pencil
    d-machine

    44 – a- add
    b – laugh
    c- back
    d- warm

    Answer

    43 – d
    44 – d





    VI . Reading comprehension:

    45. some times a whole family grop is employed, with the payment going to a parent or an older relative.
    The above sentences tell us that……………..
    a- the payment is given all members of the family.
    b- Children work and they are paid money.
    c- Children work but payment is not given to them.
    d- Older relatives pay their money to their parents .

    46. Mashhad is usually invaded by pligrams in the summer. The sentence means that. a- people mostly visit mashhad in the summer
    b- pilgrims attack the people of mashhad
    c- summer is not a suitable time for pilgrims to visit
    d- pilgrims attack the city in summer

    47 . The main job of back up group is ……………
    a. to help main group in its return journey
    b.to carry extra help
    c. to provide hot food and drinks.
    d. to give medical assist.

    Answer
    45 – c
    46 – a
    47 – a





    VII . Cloze passage : choose the best choic :

    جاهاي خالي متن را با لغات داده شده كامل كنيد.

    SPORT
    Many peoples favorite hobby is sport. They spend much of their …….time.
    Playingteam games like football, games for two or four people , lilke ………..Or golf practicing an ……….sport like running, mountain climbing or swimming, people usually practice a sport for at least two……….first they enjoy it and, second, they feel a need to …………fit. But sport is not just for …………., its for spectators too.

    48. a – free
    b- easy
    c- persent
    d-restful

    49. a – volleyball
    b- water polo
    c- Hunting
    c-tennis

    50. a - team
    b- individual
    c – water
    d - snow

    51. a- reasons
    b- projects
    c-devices
    d- condition

    52. a- have
    b – take
    c- Keep
    d- grow

    53. a – runners
    b- participants
    c – viewers
    d – fans

    Answer
    48 – a
    49 – d
    50 – b
    51 – a
    52 – c
    53 – b





    VII . Read the text and answer to the questions:

    متن زير را به دقت بخوانيد و جواب سؤالات آن را

    You can tell how old a tree is by conting the number of rings in its trunk.
    In the mountains of California are seventeen that are more than four thousand years old. The rings show that the trees grew very little in dry years. Other years they grew faster.
    A large part of each tree is dead , but a branch or two are still alive. These tress may be the oldest in North America.

    54 – The age of a tree is indicated by
    a. the number of live branches.
    b. the number of rings in its trunk.
    c – its size
    d – the number of dead branches.

    55. The oldest trees in north America are approximately…….
    a. 40 years old
    b.400 years old
    c. 17 years old
    d. 4000 years old

    Answer
    54 – b
    55 – d





    True – false

    56. The old trees grow in a jungle.( )
    57.These trees grew faster during years with good rainfall.( )

    Answer
    56 – f
    57 – T





    به سؤال زير پاسخ دهيد:

    57. How is the large part of the old trees?

    Answer
    58 – Alarge part of a tree is dead
    .
    نیستم...!


    دوران خوش ســــــــــــــــــــــــ ـــربازی

  4. Top | #4

    • کارشناس مهندسی مکانیک
    • تاریخ عضویت
      14-Feb-2011
    • رشته تحصیلی
      تاسیسات حرارتی و برودتی
    • مقطع تحصیلی
      کاردانی
    • تخصص
      Relaxation Massage Therapy
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      6,985
    • سپاس
      6,497
    • 7,717 تشکر در 2,932 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      20
    • امتیاز
      2061
    Add ASHRAE on Facebook Add ASHRAE on Google+
    Add ASHRAE on Linkedin

    پیش فرض پاسخ: مجموعه سوالات زبان انگليسي پيش دانشگاهي رشته تجربی

    روزانه علوم تجربي و انساني


    كلمه هاي ناقص جمله هاي زير را كامل كنيد و در پاسخنامه بنويسيد.

    1/2. These collecions of aerosolsr_ flect the suns heat and therefore c_ _ se the Earth to cool.

    3/4. sometimes a wh_ le family group is employed , with the pa_ment to a parent or a relative.

    5/6.The main party fol_o_s the advance party. They carry a radio tele_ _ one and more supplies.



    از گروه كلمه هاي داده شده زير كلمه مناسب هر جملات را انتخاب كنيد و در پاسخنامه بنويسيد.

    Attended – zone – referee – victim – employed – located – disturb – mental – overactive – supplier – mobile
    7. The captain asked for a (n)…. Because one of the players was injured.
    8. she opened the door quietly so as not to …..the sleeping child.
    9. Many people have ….. the club since we reduced the price of tickets.
    10. The fireman had to enter the danger ……to save the little son.
    11.My father works 16 hours a day.He is a (n) ….to save the little son.
    12.The ambulance took the….. of the car accident to the hospital.
    13. A…… is a person,company, or a country that provides you with goods or requirements.
    14.Our school is…… in the north of the city.
    15. when soldiers are at war ….. kitchens cook food for them.
    16. Doing maths needs a lot of …..acivity.






    Word definition:

    از ستون B كلمه مناسب تعريف ستون A را انتخاب كنيد و در پاسخنامه بنويسيد.

    A
    17. change in the boys conition that is a sign of illness.
    18.say something to someone in speech or writing
    19. to move (sth) to a later time
    20 . give somebody something that is needed
    21. having a large population
    22. begin a journey,a race , etc.

    B
    A. delay
    B. address
    C. overcorowded
    D. set off
    E. injury
    F. supply
    G. symptom




    پاسخ مناسب را انتخاب كنيد و در پاسخنامه بنويسيد.

    23.The student wishes he …………so many mistakes in the dictation last week.
    a. hadn’t made
    b.hasnt made
    c. didn’t make
    d. wouldn’t make

    24. Im glad we had taken a map with us. We …… lost if we hadent had one.
    a. might get
    b.get
    c.may get
    d.might have gotten

    25. Ive spent too much time on English.
    He said that……….too much time on English.
    a. he had spent
    b.he has spent
    c.I have spent
    d.I spent

    26.The assistant asked us …. Talk near the classroom door.
    a. never
    b.that not
    c.not to
    d. don’t

    27.The teacher ……him not to waste his time and pay attention to the lesson.
    a. promised
    b.told
    c. because
    d.befor

    28.I was walking home in the rain. I got wet.
    I got wet ………. Walking home in the rain.
    a. while
    b.after
    c.because
    d.before

    29. walking along the street,……..
    a.Ali saw a close friend
    b. it started to rain heavily
    c. the street was very crowded
    d.ther was a terrible accident

    30. Having …….his homework, he haded it in to the teaccher.
    a.do
    b.doing
    c. to do
    d.done

    31. pick ….. all the pieces of paper you have dropred.
    a.out
    b.up
    c.to do
    d.____

    32. He said ……a hotel, we looked for a restaurant to have dinner.
    a. finding
    b.to find
    c.Having found
    d. we found



    جملات ناقص را كامل كنيد و در پاسخنامه بنويسيد.

    33. Jim was playing tennis. He hurt his arm.
    ………….while……………

    34. It is raining . I wish it………because we are going out tomorrow.(stop)
    The climbers asked me………………….

    35.where did you camp yesterday?
    The climbers asked me……………………

    36. Reza to his friend : would you like to come to the cinema with us?
    Reza invited his friend ………………..

    37.we had spent nearly all our money. We had to leave the hotel.(Having)
    ……………………….

    38.How long does the meeting last?
    Do you know…………………..?

    39. My frien is always tired because he goes to bed late.
    I wish he ……….to bed late any more.






    Language fuction:

    مكالمه هاي ستون هاي A , B را جور كنيد و در پاسخنامه بنويسيد.

    A
    40. Id like to buy a watch.
    41. How often does the bus leave?
    42. what condition is your bag in?
    43. can I try on these shoes, please?
    44. How long are you going to be away?
    45. Im going to visit my brother in Hamedan.

    B

    A.Every ten minutes.
    B.My bag is lost.
    c.for about two weeks
    D.That ll be nice.
    E. Its quire old.
    F. certainly
    G.what make do you want?





    Pronunciation :

    46.a. supervision
    b. reasonable
    c. economic
    d. publicity

    47.a. talk
    b.thought
    c.cross
    d.both





    1 Sentence comprehension:

    48.He could have gotten a job easily if he had had a university degree.
    a. since he had a university degree, he got a job.
    b.He didn’t have a university degree, so he didn’t get a job.
    c. He hadn’t had a university degree, but he got a job.
    d. Ahthough having a university degree, he didn’t get a job.

    49. In most countries young boys and girls are prevented from smoking.
    This sentence means that in most countries
    a. young grils and boys aren’t allowed to smoke.
    b. young grils and boys are allowed to smoke.
    c. young boys and grils are forced to smoke.
    d. young boys and grils are permitted to smoke.

    50. people brought up in the country require a larger personal territory. So if they back away when you are talking to them, they are not being impolite, it is just because you have invaded their personal territory. The above sentence tells us that villagers may move back ward when you talk to them because…..
    a. they are impolite
    b. they are brought up in the country
    c. you may have entered their personal territory
    d. their persona territory is smaller than yours






    Cloze test :

    Very few of us can use both our hands 51 well.
    Most of us are right handed.52 about five people out of a hundred ard left handed. New – born 53 can get and take objects with either of their right hands, but about two years 54 their birth they 55 to use their right hands. Scientists 56 think that we receive and get this quality from monkeys. They 57 that monkeys use one of their hands more than the 58 but it can be either hand. There are as many right handed monkeys 59 there are left handed ones. But most human beings see their right hands better and this makes life 60 for left handed people.

    51. a. correctly
    b, politely
    c.equally
    d.accidentally

    52. a. Lonely
    b.only
    c. Exactly
    d.Surely

    53. a. adults
    b.babies
    c.pupils
    d.people

    54. a. before
    b. after
    c.then
    d.ago

    55. a.prefer
    b.design
    c.interest
    d.suggest

    56. a.used to
    b.had to
    c.have to
    d.ought to

    57. a. found
    b.invented
    c.counted
    d.explored

    58. a.another
    b.either
    c.both
    d.other

    59. a.so
    b.than
    c.as
    d.from

    60. a.expensive
    b.productive
    c.difficult
    d.healthy





    Reading comprehension :

    According to some experts, the younger people are basically different from thd older ones. The old no not underdstand all thd problems of the modern world. On the other hand, the younger people have grown up with these problems and are deeply concerned about them. The older people still control the business organization, government and education. They younger people want to make change in these areas to fit the needs of modem society. In order to put an end to their differences, both the older and younger people realize that the world has changed and that new responses are necessary for many problems of the society.

    61. According to the passage, the younger and the older people….
    a. don’t have the same ideas
    b. don’t have different ideas
    c. feel equal responsibilities
    d. understand each other very well


    62.The passage points out that the ….. in the society.
    a. younger and the older people are powerful
    b. older people are more powerful than younger people
    c. younger people don’t like power
    d. older people have lost all their powers


    63.The older and younger people both agree on ….. the present situation.
    a.keeping
    b.realizing
    c.changing
    d. protecting

    64.The younger people are concerned about the problem in the society.( True or False)

    65. According to both , older and younger people, what are necessary for many problems of the society?

    66.Do the old understand all the problems of the modern world?

    67. Who are still in charge of the official organizations?

    68. why do the younger people want to make changes?

    نیستم...!


    دوران خوش ســــــــــــــــــــــــ ـــربازی

اطلاعات تاپیک

کاربران حاضر در این تاپیک

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک هستند. (0 عضو و 1 مهمان)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

قوانین ارسال

  • شما نمی‌توانید تاپیک جدید ارسال کنید.
  • شما قادر به ارسال پاسخ نیستید .
  • شما نمی‌توانید فایل ارسال کنید.
  • شما نمی‌توانید پست ‌های خود را ویرایش کنید.
  •  
دانشجو در شبکه های اجتماعی
افتخارات دانشجو
لینک ها
   
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
به دانشجو امتیاز دهید:

آپلود مستقیم عکس در آپلودسنتر عکس دانشجو

توجه داشته باشید که عکس ها فقط در سایت دانشجو قابل نمایش می باشند.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1