مشاهده نسخه کامل : سوال كمك فوري در مورد موتور پله اي
سلام دوستان.. ميخواستم بدونم موتور پله اي چطور كار ميكنه؟
چه جوري ميتونه تحت زاويه معين بچرخه؟ در مورد نحوه عملكرد داخل موتور اطلاعات ميخواستم...
ممنونم ميشم اگه اطلاع دارين كمك كنين...
д ş н k д И 261
Aug-12-2008, 15:44
سلام دوستان.. ميخواستم بدونم موتور پله اي چطور كار ميكنه؟
چه جوري ميتونه تحت زاويه معين بچرخه؟ در مورد نحوه عملكرد داخل موتور اطلاعات ميخواستم...
ممنونم ميشم اگه اطلاع دارين كمك كنين...
سلام:oops:
نکنه میخوای ربوت بسازی ، ای ولا =D>
خوب اول باید مقدمه بگیم که ماشالا خودت شروعش کردی ؛ چه طور کار میکنه :
به این موتورا میگن موتورای از پیش تعیین شده ، یعنی اینکه تو معلوم میکنی که چه مدلی حرکت کنه
به صورت صفرو یک عمل میکنه ، البته با باینری فرق داره ؛ این صفرو یک یک مختصات برداری هست یعنی همون x & y خودمون.
که کاربردش برای تغییر جهت هست . که تو الکترونیک برا خودمون عالمی درست کردیم برای ریاضیاتو قاطی کردن.
اگر بخواییم با کلاس و سوسولی بگیم ، میگیم استپ موتور . همنون پله ی خودمون .
برای اینکه خوب کار کنه بهتره که چهار قطب داشته باشه که هر کدوم از این چهار قطبدورش سیمپیچ هست
همین آرمیچر خودمون ، تقریبا همون شکلی .
بذا شکلشم بذارم که دیگه نگی شکل ندادیو ازین حرفا .
چه شکل به جایی هم پیدا کردم ، دقت کنی تو این شکله راحت میشه صفر و یک رو درک کرد . یه نگا کنید .
البته فکر کنم اونی که طراحی کرده این ایکسو وای رو اشتباهی کشیده .
در هر حال چرخیدنشو کاملا مشخص کرده که به چه دلیلی هست . با دقت به این شکله تابلو میشه که
چرا میگیم از پیش تعیین شده ، آرمیچر که ولش کنی برای خوش میچرخه . و ذغال داره و و ازین بحثا .
در مورد درجه چرخش خدمتت عرض کنم که : این شکل بالاییه هم جالبه
باید اینطور تصور کنی که اگر یک لحظه ولتاژ بدیم تو سیستم این هسته به یه درجه ای میچرخه
چطور بگم :-?
درجه ، بستگی به سیمپیچ داره . مثلا در هر نوسان این هسته (اینجا بهش میگیم روتور)یا پروانه ای که میچرخه 5 درجه میچرخه
یه چیزی یادم اومد که این هسته یا روتور خودشم آهنربایی هست که دنده دنده هست .
به به شکلشم پیدا کردم .
شاید تو یه ثانیه 500 دور بچرخه که این چرخش به صورد پله پله هست ، یعنی هر نوسان 5 درجه میچرخه .
به این زاویه میگیم استیپینگ ،
امیدوارم منظورم مشخص باشه .
کنترل شدنشونم که یک بیتی و دو بیتی هست .
یعنی اینکه اگر یه بیتی باشه یه پالس میره تو یه سیم پیچ .
اما اگر دو بیتی باشه یه پالس میره تو دو تا سیمپیچ . دیدی که گفتم بهتره چهار تا باشه ؛ برای چی اینو گفتم ؟
برای اینکه اگر سه تا باشه در حالت دو بیتی سیستم بهم میریزه و ناجور میچرخه .
البته اینارو باید اماده خرید و دونستن اینا فقط اطلاعات عمومی هستش ولی باید بلد باشیم .
حالا دو بیتی چه طوریه؟
وقتی که در مرحله اول برقو یا همون پالسو به دوتا سیم پیچ به طور همزمان بدیم و بعدش قطع ککنیمو بدیم به دوتای دیگه
میگیم سیستممون دوبیتی هست
پس بیت یعنی همین .
سلام:oops:
اشکان جون داداش، این Smiley که دادی اصلا بهت نمیومدا
فدات
д ş н k д И 261
Aug-12-2008, 16:32
آخه بهناز خانم رئیس ما بودن
الان یه کم خجالت کشیدن که به رئیسمون توضیح بگم .
آخه بهناز خانم رئیس ما بودن
الان یه کم خجالت کشیدن که به رئیسمون توضیح بگم .
سلام...
واقعا ممنون آقا اشكان نياز شديد داشتم..خيلي لطف كردي..
نه اين حرفا چيه واقعا لطف كردي توضيح دادي واسم.. همش ميترسيدم يكي بياد مقاله كپي پيست كنه واقعا ممنون كه خودت نوشتي...موفق باشي:!::!::!:
vBulletin v3.8.2, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.