PDA

مشاهده نسخه کامل : درخواست : معماری چیست ؟

B E S T
Sep-15-2007, 12:39
سلام دوستان عزیز و گل معمار.:!:

ممنون میشم در مورد معماری _ درسها _ بازار کار ... این رشته توضیح بدید ...:arrow:

اگر هم منبعی مد نظرتون هست و معرفی کردید مشکلی نیست.:oops:

با تشکر پیشاپیش از لطف شما دوست عزیزم:():

معمار
Sep-15-2007, 13:02
معماري در لغت به معناي علم بنائي و آباد سازي آمده و معمار به معناي بسيار عمارت کننده و کسي است که در آباداني جهان مي کوشد.
قدمت معماري به عنوان يک فن براي ايجاد سرپناه، به قدمت تاريخ بشر مي رسد اما معماري امروزه در جهان ترکيبي از صنعت ساختمان سازي به علاوه هنر، فلسفه، جامعه شناسي، روان شناسي اجتماعي، اخلاقي، اقتصاد، جغرافياي طبيعي و انساني، برنامه ريزي و توسعه اقتصادي و علوم طبيعي نظير زيست شناسي و محيط زيست است.
از اين رو مي توان گفت که رشته مهندسي معماري به دليل اين خصلت و به ويژه با توجه به ماهيت هنري و نقش مهمي که خلاقيت هنري در آن ايفا مي کند اساساً با ساير رشته هاي مهندسي متفاوت است.
دروسي مانند ترکيب ها، طراحي ها، دروس نظري معماري دروس خاصي هستند که عموماً به شيوه آتليه اي يا کنفرانس هاي دانشجويي برگزار مي شود و از نظم و قاعده مشخصي پيروي نمي کنند. مفاهيمي که در اين دروس وجود دارد برپايه طرز تفکري کاملاً متفاوت با دروس دبيرستان بوده بدين رو موفقيت فرد در دوره دبيرستان و کنکور تضميني براي اقبال فرد در اين دروس به شمار نمي رود. داشتن استعداد هنري و به کار گرفتن عنصر خلاقيت در روند طراحي لازم موفقيت است. و نکته ديگر آنکه از دست دادن آينده شغلي براي فرد اهل ذوق رابطه اي با عدم توفيق در تحصيلات آکادميک معماري ندارد چه بسا همين فرد بتواند يک مهندسي ناظر خوب، مدير پروژه، برنامه ريز شهري بشود، رشته معماري برحسب کمبود ظرفيت قبولي اش بسيار مشکل است.

معمار
Sep-15-2007, 13:03
1 آشنايي با سير هنرها
2 آشنايي با مباني برنامه‌ريزي کالبدي
3 آشنايي با مرمت ابنيه
4 آشنايي با معرماري معاصر
5 آشنايي با معماري اسلامي
6 آشنايي با معماري جهان
7 اخلاق معماري
8 انسان، طبيعت، معماري
9 ايستايي
10 برداشت از بناهاي تاريخي
11 بيان معماري 1
12 بيان معماري 2
13 تأسيسات مکانيکي
14 تاريخ شهرهاي ايران
15 تاسيسات الکتريکي (نور و صدا)
16 تحليل فضاهاي شهري
17 تعمير و نگهداري ساختمان
18 تنظيم شرايط محيطي
19 حقوق معماري
20 درک و بيان محيط
21 روستا 1
22 روستا 2
23 روش تحقيق
24 رياضيات و آمار
25 زبان تخصصي
26 ساختمان 1
27 ساختمان 2 و گزارش کارگاه
28 سازه‌هاي بتني
29 سازه‌هاي نو
30 طراحي فني
31 طرح معماري 1
32 طرح معماري 2
33 طرح معماري 3
34 طرح معماري 4
35 طرح معماري 5
36 طرح نهائي
37 فرآيند و روشهاي معماري
38 مباني نظري معماري
39 متره و برآورد
40 مديريت و تشکيلات کارگاه
41 مصالح ساختماني
42 معماري جهان اسلام
43 مقدمات طراحي معماري 1
44 مقدمات طراحي معماري 2
45 نقشه برداري
46 هدسه کاربردي
47 هندسه مناظر و مزايا
48 کاربرد کامپيوتر در معماري
49 کارگاه مصالح و ساخت

معمار
Sep-15-2007, 13:08
فارغ‌التحصيلان رشته معماري در نهايت مي‌توانند در زمينه‌هاي زير ايفاي نقش كنند:
1- طراحي (تك بنا يا مجموعة زيستي كوچك)، از طراحهاي اوليه تا مراحل اجرايي كار و طراحي اجزا عناصر تشكيل دهنده بنا.
2- رهبري و سرپرستي دفاتر مشاور معماري (مهندسي مشاور)
3- نظارت عمومي و عالي بر صحت انجام كار در عمليات اجرايي ساختماني (مهندسي ناظر)
4- مديريت و هماهنگي اجرايي پروژه‌هاي معماري (مديريت پروژه)
5- تأسيس و سرپرستي مؤسسات پيمانكاري و احداث ساختمان.
6- همكاري با كليه متخصصيني كه كارشان با ساماندهي فضاي زيست مرتبط است، مانند اكولوژيست‌ها، جغرافي دانان، اقليم شناسان، برنامه ريزان اقتصادي و اجتماعي و. . . .
7- طراحي پارك‌ها و ميادين شهري و محوطه سازي.
8- مشاركت در پروژه‌هاي برنامه ريزي و طراحي شهري و شهرسازي.
9- طراحي تك بناها در مقياس كوچك و انجام دكوراسيون داخلي.
10- انجام كارهاي پژوهشي و آموزشي در زمينه طراحي فضاي زيست.

معمار
Sep-15-2007, 13:16
سلام دوست من
من معماری می خونم
راستش اصلا هیچ وقت به این رشته فکر نکرده بودم ولی الان که دارم می خونم خیلی خیلی راضی ام . مطمئنم اگه یه بار دیگه کنکور بدم صد در صد اونقدر می خونم تا سراسری معماری بیارم
به هر حال رشته قشنگیه ترم های اول که تقریبا خوندی ندارید و بیشتر درس ها عملیه مثل ساخت ماکت و طراحی و ...
مثل ریاضی و فیزیک از نظر فهمیدنی سخت نیست ولی به خاطر کارهای عملی و اون خلاقیتی که باید داشته باشی شب زنده داری هاش زیاده و از اون نظر خیلی سخته
مخارجش هم که خداست مخصوصا اگه مثل من دانشگاه ازادی باشی

موفق باشی
سوالی بود در خدمتم

B E S T
Sep-15-2007, 15:14
معماري در لغت به معناي علم بنائي و آباد سازي آمده و معمار به معناي بسيار عمارت کننده و کسي است که در آباداني جهان مي کوشد.
قدمت معماري به عنوان يک فن براي ايجاد سرپناه، به قدمت تاريخ بشر مي رسد.......

1 آشنايي با سير هنرها
2 آشنايي با مباني برنامه‌ريزي کالبدي
3 آشنايي با مرمت ابنيه
.......

فارغ‌التحصيلان رشته معماري در نهايت مي‌توانند در زمينه‌هاي زير ايفاي نقش كنند:
1- طراحي (تك بنا يا مجموعة زيستي كوچك)، از طراحهاي اوليه تا مراحل اجرايي كار و طراحي اجزا عناصر تشكيل دهنده بنا.
.......

از جوابهای کامل و خوبت متشکرم دوست عزیز.=D>:!:

سلام دوست من
من معماری می خونم
راستش اصلا هیچ وقت به این رشته فکر نکرده بودم ولی الان که دارم می خونم خیلی خیلی راضی ام . مطمئنم اگه یه بار دیگه کنکور بدم صد در صد اونقدر می خونم تا سراسری معماری بیارم
به هر حال رشته قشنگیه ترم های اول که تقریبا خوندی ندارید و بیشتر درس ها عملیه مثل ساخت ماکت و طراحی و ...
مثل ریاضی و فیزیک از نظر فهمیدنی سخت نیست ولی به خاطر کارهای عملی و اون خلاقیتی که باید داشته باشی شب زنده داری هاش زیاده و از اون نظر خیلی سخته
مخارجش هم که خداست مخصوصا اگه مثل من دانشگاه ازادی باشی

موفق باشی
سوالی بود در خدمتم

خوب خوشحال هستم که فردی جوابم رو داد که رشته معماری میخونه.

1- من این رشته رو دوست دارم _فقط میخوام بدونم آینده شغلی این رشته چطوره _ امیدوار باشم یا نه ؟

2- عملی بیشتر داره یا تئوری ؟ _ شب زنده داری واسه درس که خیلی خوبه ... مخصوصا من که واسه رشته نرم افزارم تو دانشگاه هر شب بیدارم.

3- چه هزینه هایی رو یک دانشجوی رشته معماری متحمل میشه ؟

4- نقشه کشی هم دارید ؟ با کامپیوتر هست یا دست یا هر دو ؟

موفق باشید .... براتون آرزوی سر بلندی میکنم;-)

معمار
Sep-16-2007, 07:18
1- در این زمینه مطمئن نیستم ولی نباید بد باشه!!!
2- عملیش بیشتره (فکر کنم اخه خودم تازه ترم 3 ام)
3- نقاشی طراحی خلاقیت اشنایی با نرم افزار هایی چون 3 دی مکس و اتوکد و....
4- بله نقشه کشی و نقشه برداری هم جزء درسهاشه. هر دوتاش اولها بیشتر کار بادسته ولی بعدا اکثرا با کامپیوتره

شما هم موفق باشید

معمار
Sep-16-2007, 07:21
فکر کنم با توضیحاتی که بالا دادید باید دانشجو باشید و الان یا بای کارشناسی یا ارشد دارید سوال می پرسید
معماری امتحانش دو مرحله ایه
اول یه امتحان تست داره که با خرید کتابها با داشتن پشتکار و.. راحت می تونید توش قبول بشید ولی مسئله اصلی امتحان عملی یا همون اسکیس هستش که واقعا باید کار کرده باشید

موفق و پیروز باشید

B E S T
Sep-16-2007, 11:01
فکر کنم با توضیحاتی که بالا دادید باید دانشجو باشید و الان یا بای کارشناسی یا ارشد دارید سوال می پرسید
معماری امتحانش دو مرحله ایه
اول یه امتحان تست داره که با خرید کتابها با داشتن پشتکار و.. راحت می تونید توش قبول بشید ولی مسئله اصلی امتحان عملی یا همون اسکیس هستش که واقعا باید کار کرده باشید

موفق و پیروز باشید

نه درس نرم افزارم تموم شده 8J/.... میخوام کناره پروژه هام و کارهام معماری هم بخونم :oops:....

بین معماری و عمران ( سایر گرایشها ) موندم کدوم رو بر دارم :icon_twisted: ...

نظر شما چیه ؟:-?

خوب جواب میدی:!: .... متشکرم:():

معمار
Sep-16-2007, 11:19
خوب .....
عمران هم رشته ی خوبیه فقط یکم تو ایران زیادی زیاد شده . شنیدم نسبت به سایر رشته های فنی اسونتره و ...
معماری و عمران مکمل همند
معماری بیشتر جنبه ی هنری وطراحی و ... رو داره و عمران مسئول بخش محاسبات و ... طرح رو بر عهده داره.

بستگی به علاقه ی خودتون داره . خوب راجع بهش تحقیق کنید چون بعضی از دوستامو دیدم که تغییر رشته دادند الان عمران می خونند و بعضی از دوستام الان معماری اند ولی قبلا عمران می خوندند
حالا این به خودتون بستگی داره
ببینید روحیه و علاقتون به کدوم بیشتر می خوره بعد انتخاب کنید

موفق باشید

meghdad
Sep-16-2007, 13:23
تعریف معماری
« شما ، سنگ و چوب و بتن را به كار مي گيريد و با اين مصالح خانه ها و محل ها را مي سازيد ، اين يعني ساختمان سازي ؛ كارداني و مهارت در كار است .

ولي ناگهان ، شما در قلب من تأثير مي گذاريد ، به من خوبي مي كنيد ، من خوشحال مي شوم و مي گويم : " اين زيباست " ، اين يعني معماري ؛ هنر در آن وارد مي شود .

خانه ي من قابل استفاده است ، از شما متشكرم ، همانگونه كه بايستي از مهندسين راه آهن ، يا خدمات تلفن متشكر باشيم . شما در قلب من تأثير نگذاشته ايد .

ولي فرض كنيم ديوارها به طرف آسمان سر بلند كرده اند به طوري كه مرا تحت تأثير قرار مي دهند ، منظور شما را در مي يابم . حالت فكري شما لطيف ، سرد ، زيبا ، يا باشكوه بوده است . اين را سنگ هايي كه برپا داشته ايد به من مي گويند . شما مرا به آن مكان جلب مي كنيد و چشمان من آن را مي نگرند . آن ها چيزي را مي بينند كه نمايشگر يك فكر است ، فكري كه نه با صدا يا كلام ، بلكه تنها به وسيله ي اشكالي كه در رابطه ي معيني با يكديگر قرار دارند آشكار مي شود . اين اشكال به گونه اي هستند كه در نور به وضوح نمايان مي گردند . روابط بين آن ها لزوماً ربطي به قابل استفاده يا در خور تشريح بودن ندارد و آن ها آفرينش رياضي ذهن شما هستند ، آن ها زبان معماري اند . با استفاده از مصالح خام و شروع از شرايطي كه كمابيش متكي بر سودمندي هستند ، شما روابط معيني را بوجود آورده ايد كه احساسات مرا برانگيخته است ؛ اين يعني معماري . »

لوكوربوزيه ( Le corbusier )